Ontmoet coordinator Mirjam Kreel


coordinator Mirjam van KreelDit is Mirjam van Kreel. Ze is coördinator Steun bij Rouw en weet uit eigen ervaring hoe het is om te verliezen en door te gaan.

Eind september jl. zat ik een beetje te bladeren in het plaatselijk krantje van de Gooi & Eembode. Wilde de krant alweer bijna in de oud papierbak doen totdat opeens mijn oog viel op de advertentie van Humanitas. “Vrijwilliger coördinator Steun bij Rouw gezocht”. Ik werd nieuwsgierig maar was in feite niet echt op zoek naar een nieuwe vrijwilligersactiviteit. Maar toch … het kwam toch niet zomaar op mijn pad?

Inmiddels ben ik samen met mijn collega/maatje Sjoerd Barends gestart als coördinator SBR (Steun bij Rouw) bij Humanitas ’t Gooi. Samen zijn wij in een “duobaan” o.a. verantwoordelijk voor de W&S,  het voeren van intakegesprekken met deelnemers, begeleiding geven aan onze vrijwilligers en het onderhouden van contacten met de plaatselijke en regionale netwerken. Een mooie en zinvolle uitdaging in mijn ogen waarin ik mijn ervaringen op deze gebieden verder kan inzetten en ons mooie team verder kan ondersteunen en begeleiden.  “Binden en boeien” zal voor mij de kern zijn van onze activiteiten en dit met enthousiasme en passie hopen te vervullen. De eerste indrukken zijn in ieder geval erg positief: een betrokken, energieke en professionele club!    

Een beetje nieuwsgierig naar mijn achtergrond? Mijn verjaardag valt elk jaar op 29 oktober en ik ben geboren in 1966. Samen met mijn man Auke woon ik in Hilversum waar wij bijna 23 jaar met plezier wonen. Onze drie kinderen (dochter van 23 en 2 zonen van 21) zijn al “uitgevlogen” en studeren in Wageningen en Utrecht. In mijn “werkzame leven” was ik HR/W&S manager bij diverse organisaties en vervulde mijn rol met veel plezier en enthousiasme. Graag had ik dit nog heel wat jaren willen doen totdat ik “noodgedwongen” een andere weg moest volgen in mijn leven: begin 2013 kreeg ik een hersenbloeding. Een periode van revalideren en met vallen en opstaan proberen om weer op mijn “oude niveau” terug te keren.  Dat bleek helaas niet meer in die vorm te lukken. Rouw en verlies kent verschillende vormen. Voor mij betekende het vooral een zoektocht naar het vinden van een nieuwe balans in het leven en het afscheid moeten nemen van mijn “vorige” leven. Inmiddels heb ik daar mijn weg in weten te vinden.  Naast mijn rol binnen Humanitas ben ik bij het Rode Kruis actief als vrijwilliger W&S, lid van een klankbordgroep binnen het Hersenletselnetwerk, geef gastpresentaties over NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), volg kunstcolleges en twee keer per week weet je mij te vinden in de sportschool. Zolang ik weet te doseren en mijn eigen grenzen weet te bewaken lukt dat heel aardig 😊.

Ik kijk ik uit naar een mooie en inspirerende samenwerking binnen het Humanitas team!