Visie en Missie

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal georganiseerd.

Het belang van de missie

Een missie formuleren is belangrijk: het is voor mensen die Humanitas niet kennen, een eerste kennismaking met de organisatie. Tegelijkertijd biedt het iedereen binnen Humanitas de mogelijkheid kort, krachtig en kernachtig te vertellen wat Humanitas doet en waar zij voor staat.

Een toelichting op de missie

In de dienstverlening van Humanitas staat het in de praktijk brengen van de humanistische uitgangspunten zelfbeschikking, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Uiteindelijk moeten zo veel mogelijk hulpvragers aan de vereniging Humanitas hun eigen leven weer vorm kunnen geven (zelfbeschikking).

Over de afdeling 't Gooi

Humanitas 't Gooi biedt met ca. 75 vrijwilligers, zorg en tijdelijke ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben.

Humanitas-activiteiten hebben een menselijke maat: het is ondersteuning in de directe omgeving. Bijna overal in Nederland is wel een afdeling te vinden van waaruit vrijwilligers werken. De noodzaak om bepaalde activiteiten uit te voeren verschilt per plaats. Dat betekent dat Humanitas overal een beetje anders is.