't Hoogeland

Kanskaarten

Humanitas kanskaarten inkomensondersteunende maatregelen

Recht op ondersteuning, doe u zelf niet te kort!

Veel mensen laten (inkomens)ondersteunende mogelijkheden liggen. Op initiatief van Humanitas `t Hoogeland slaan verschillende organisaties de handen ineen om mensen op weg te helpen gebruik te maken van de regelingen, door middel van het uitdelen en ophalen van Kanskaarten. Na Winsum en Bedum wordt er een Kanskaartenactie in de gemeente Eemsmond, in de wijk Hunsingo Noord in Uithuizen gehouden. De officiële start van de actie is op vrijdag 18 maart. Wethouder Sandra Herkströter van de gemeente Eemsmond verricht de aftrap.

Mensen die er wel voor in aanmerking komen, maken vaak geen gebruik van (inkomens)ondersteunende maatregelen. Samen met andere organisaties heeft Humanitas `t Hoogeland daarom het initiatief genomen om mensen er op te wijzen van welke regelingen ze gebruik kunnen maken. Deze regelingen staan vermeld op Kanskaarten. De kaarten worden vrijdag 18 maart rondgebracht en tussen 29 maart en 9 april weer opgehaald. Achttien vrijwilligers vanuit de organisaties zoeken contact met inwoners van de wijk Hunsingo Noord in Uithuizen met de vraag of zij de kaart ingevuld hebben. Met de mensen die een kaart hebben ingevuld wordt overlegd of er kans is op (inkomens)ondersteunende maatregelen. Als dit het geval is, kunnen de organisaties de mensen begeleiden bij het indienen van de aanvragen. 

 

Laat inkomensondersteunende mogelijkheden niet onnodig liggen.

Onder het motto “Laat inkomensondersteunende maatregelen niet onnodig liggen” verricht wethouder Sandra Herkströter vrijdag op 18 maart om 15.30 u. de officiële start van de actie. Ze werpt de eerste kaart door een “Werk op Maat brievenbus”. Ze laat het daar niet bij. Ze helpt mee om de kaarten rond te brengen.

 

Kanskaarten voor iedereen in het Hoogelandgebied.

Hoewel deze Kanskaartenactie specifiek gericht is op de gemeente Eemsmond, bestaat er voor iedereen in het gebied van Humanitas `t Hoogeland (gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum) de gelegenheid het bijbehorende formulier te downloaden van de site van Humanitas `t Hoogeland, in te vullen en te mailen naar ta.hoogeland@humanitas.nl.  Tijdens de actieweken kan het formulier ook ingeleverd worden bij de balie van de Stichting Werk op Maat Uithuizen, Industrieweg 7, 9981 HJ Uithuizen.

Aanvraagformulier Uithuizen.pdf