CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 074 243 7733
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Humanitas Twente wil een bijdrage leveren aan een sterke en humane samenleving. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Jaarlijks geven zo'n 650 vrijwilligers 2400 mensen tijdelijk een steuntje in de rug.

  • Humanitas Twente is actief in: Almelo, Ambt Delden, Bentelo, Beuningen, Borne, Bruinehaar, Delden, Den Ham, Denekamp, Deurningen, Diepenheim, Enschede, Geerdijk, Geesteren, Goor, Haaksbergen, Haarle, Hellendoorn, Hengelo, Lattrop-Breklenkamp, meer...

Onze vrijwilligers helpen je

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder mensen. Die stap is vaak gemakkelijker te nemen met z’n tweeën. Samen met ‘n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Meer activiteiten van Humanitas Twente

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Lukt het niet om zelfstandig een omgang te regelen voor je kind(eren) meld je dan aan voor BOR.

Ook ondersteuning in eigen taal!

De activiteit Samen Actief ondersteunt mensen met een migratieachtergrond om zelfstandig mee te doen in de Nederlandse maatschappij.

De vrijwilliger spreekt, als dat gewenst is, de taal van de deelnemer en biedt een luisterend oor. Ook ondersteunt de vrijwilliger de deelnemer op een praktische wijze en kan bijvoorbeeld meegaan naar de huisarts, gemeente of andere instanties. 

Zoekt je hulp of wil je iemand helpen of aanmelden? Bekijk de pagina!

Ik kon alles met haar delen

Samen leuke dingen doen. Of een goed gesprek hebben. Daar zijn de Jongerenmaatjes van Humanitas voor.

Lees meer