Wat we doen

Humanitas Gezinsondersteuning

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? En behoefte aan opvoedingsondersteuning?  Home-Start helpt. Een vrijwilliger komt elke week bij je langs, luistert en geeft praktische tips.

Thuisadministratie

Thuisadministratie  helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Vrijwilligers ondersteunen mensen die tijdelijk niet in staat zijn hun financiële administratie te voeren, en brengen deze samen op orde.

Mammacafé Twente (gezinsondersteuning)

Het Mammacafé Twente is een ontmoetingsplek voor nieuwe en aanstaande ouders. Nieuwe ouders (met baby's tot 1 jaar) en zwangere vrouwen komen hier om ervaringen met elkaar te delen.

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Lukt het niet om zelfstandig een omgang te regelen voor je kind(eren) meld je dan aan voor BOR.

Humanitas Twente Samen Actief

Persoonlijke Ondersteuning voor allochtone vrouwen. Humanitas biedt persoonlijke ondersteuning aan allochtone vrouwen en meisjes die extra steun kunnen gebruiken bij het actief deelnemen aan de samenleving.

Humanitas Tandem

Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder mensen. Die stap is vaak gemakkelijker te nemen met z’n tweeën. Samen met ‘n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Match

We ondersteunen jongeren van 12-25 jaar om hun plek te vinden in de samenleving, te werken aan het zelfvertrouwen en hun netwerk te vergroten.