Wat we doen

Home-Start Gezinsondersteuning Almelo

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? En behoefte aan opvoedingsondersteuning?  Home-Start helpt. Een vrijwilliger komt elke week bij je langs, luistert en geeft praktische tips.

Thuisadministratie

Thuisadministratie  helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Vrijwilligers ondersteunen mensen die tijdelijk niet in staat zijn hun financiële administratie te voeren, en brengen deze samen op orde.

Gezinsondersteuning

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Home-Start Mammacafé Enschede

Het Mammacafé Twente is een ontmoetingsplek voor nieuwe en aanstaande ouders. Nieuwe ouders (met baby's tot 1 jaar) en zwangere vrouwen komen hier om ervaringen met elkaar te delen.

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Lukt het niet om zelfstandig een omgang te regelen voor je kind(eren) meld je dan aan voor BOR.

Samen Actief

Humanitas Samen Actief biedt ondersteuning aan mensen met een migratieachtergrond die extra steun kunnen gebruiken bij het actief deelnemen aan de samenleving.

Jongerenmaatjes Match Twente

We ondersteunen jongeren van 12-25 jaar om hun plek te vinden in de samenleving, te werken aan het zelfvertrouwen en hun netwerk te vergroten.

Humanitas Tandem

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen? De vrijwilliger van Humanitas Tandem helpt je op weg. Want onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. Zo bouw je het vertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.