Twente

Gezinsondersteuning

We zijn er voor

Gezinnen met kinderen tot 14 jaar Homestart (+)

Gezinnen waar de jeugdbescherming/jeugdzorg bij betrokken is of dreigt te raken. (Wel Thuis)

Wat we doen

Onze ervaren en getrainde vrijwilligers bieden een luisterend oor, delen hun eigen ervaring als opvoeder, bieden praktische hulp of ontlasten de ouder door iets met de kinderen te ondernemen. Zij komen een keer per week bij het gezin thuis voor de duur van een jaar ongeveer. De vrijwilligers krijgen hierbij begeleiding van de coördinatoren.

Wat willen we bereiken

Dat ouders weer terug komen in hun krachten en vanuit hier een positief en veilig opvoedklimaat kunnen bieden waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen we ook grotere problemen voorkomen door de preventieve inzet van een vrijwilliger.

De waarde van onze ondersteuning

Wetenschappelijk onderzoek naar Home-Start heeft aangetoond dat het welzijn van ouders stijgt, zij meer positief opvoedgedrag laten zien en het gedrag van de kinderen positief verandert. Deze verbeteringen zijn blijvend op de lange termijn.
Onderzoek door van Montfoort naar Wel Thuis laat zien dat er meer rust in het gezin is, er een beter opvoedsituatie ontstaat en ouders actiever worden.

Waar zitten we

Almelo, Enschede, Oldenzaal, Hengelo, Borne, Haaksbergen, Hof van Twente, Losser en Twenterand, Wierden.

1-11-2017 Vrijwilligers van onschatbare waarde!

Teamcoördinator Gezinsondersteuning Patricia Olthof vertelt in de najaars special van het blad Zorg en Welzijn over haar werk bij Humanitas Twente.

Vacature Gezinsondersteuning
Vacature Gezinsondersteuning

Vrijwilliger worden bij Gezinsondersteuning?  Vind jij het leuk om andere ouders te ondersteunen? Word dan vrijwilliger bij Humanitas Twente Gezinsondersteuning! Je gaat wekelijks op bezoek bij het gezin en biedt bijvoorbeeld een luisterend oor, onderneemt activiteiten met de kinderen en ouder, ...

Bekijk alle vacatures

23-5-2017 Wel Thuis

Humanitas Wel Thuis eindigt als 2e bij de Initiatiefprijs van de William Schrikker Groep!

De vrijwilliger aan het woord

Gezinsondersteuning

//www.youtube-nocookie.com/embed/33Ahc-UNLxI
5-4-2017 Vrijwilligers goede aanvulling op professionele hulp

De ondersteuning van gezinnen met complexe problemen en jongeren die steun van jeugdzorg krijgen door vrijwilligers, heeft een belangrijke meerwaarde. Dat blijkt uit onderzoek dat de vereniging Humanitas heeft laten doen.

9-11-2016 Steunouder

Steunouder is een methodiek die nu ook bij ons aanbod hoort (gezinsondersteuning) en hier zijn we heel blij mee! De eerste Steunouders zijn al getraind :) Klik hier voor de website van Steunouder

10-5-2017 Moederdag in het MMC

Deze week hebben we alle aandacht voor Moederdag in de Mammacafés. In alle 3 Mammacafés gaan de kleintjes een Moederdagknutsel maken en de moeders krijgen deze meteen mee naar huis. Voor de meeste moeders hun eerste Moederdagcadeautje!