Twente

Home-Start +(gezinsondersteuning)

We zijn er voor

Gezinnen met kinderen (tot 14 jaar).

Wat we doen

De gezinnen worden gemiddeld een dagdeel per week thuis bezocht door een vrijwilliger die zelf ervaring heeft als ouder en/of met het opvoeden van kinderen. Vanuit gelijkwaardigheid gaan ouders  samen met de vrijwilliger actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen. Indien ouders overbelast zijn, kan de vrijwilliger de kinderen aandacht geven of een moment in eigen huis opvangen zodat ouders op adem kunnen komen.

Wat willen we bereiken

Dat gezinnen weer op eigen kracht verder kunnen. Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Dit zal vaker het geval zijn wanneer gezinnen minder kunnen terugvallen op een sociaal netwerk. Met Home- Start+ en Steunouder ondersteunen we deze gezinnen.

De waarde van onze ondersteuning

De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij ondersteuning wensen; hun vragen staan centraal. Met het inzetten van de methodieken willen we het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Wetenschappelijk onderzoek naar Home-Start heeft aangetoond dat ouders na ondersteuning hun problemen beter zelf kunnen oplossen.

Waar zitten we

Enschede, Almelo, Hengelo, Borne, Oldenzaal, Losser, Haaksbergen, Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo, Ambt Delden, Den Ham, Geerdijk, Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar, Bruinhaar, De Pollen, Kloosterhaar, Sibculo, Weitemanslanden, Westerhoeven.

1-11-2017 Vrijwilligers van onschatbare waarde!

Teamcoördinator Gezinsondersteuning Patricia Olthof vertelt in de najaars special van het blad Zorg en Welzijn over haar werk bij Humanitas Twente.

Vacature Gezinsondersteuning
Vacature Gezinsondersteuning

Vrijwilliger worden bij Gezinsondersteuning?  Vind jij het leuk om andere ouders te ondersteunen? Word dan vrijwilliger bij Humanitas Twente Gezinsondersteuning! Je gaat wekelijks op bezoek bij het gezin en biedt bijvoorbeeld een luisterend oor, onderneemt activiteiten met de kinderen en ouder, ...

Bekijk alle vacatures

23-5-2017 Wel Thuis

Humanitas Wel Thuis eindigt als 2e bij de Initiatiefprijs van de William Schrikker Groep!

De vrijwilliger aan het woord

Gezinsondersteuning

5-4-2017 Vrijwilligers goede aanvulling op professionele hulp

De ondersteuning van gezinnen met complexe problemen en jongeren die steun van jeugdzorg krijgen door vrijwilligers, heeft een belangrijke meerwaarde. Dat blijkt uit onderzoek dat de vereniging Humanitas heeft laten doen.

9-11-2016 Steunouder

Steunouder is een methodiek die nu ook bij ons aanbod hoort (gezinsondersteuning) en hier zijn we heel blij mee! De eerste Steunouders zijn al getraind :) Klik hier voor de website van Steunouder

Jaarverslagen 2016!

Klik hier voor de jaarverslagen van de activiteiten van Humanitas Twente van het afgelopen jaar.

10-5-2017 Moederdag in het MMC

Deze week hebben we alle aandacht voor Moederdag in de Mammacafés. In alle 3 Mammacafés gaan de kleintjes een Moederdagknutsel maken en de moeders krijgen deze meteen mee naar huis. Voor de meeste moeders hun eerste Moederdagcadeautje!