Jongerenmaatjes Match Twente

De jongerenmaatjes van Humanitas vallen onder het maatjesproject en bieden je vriendschap en steun bij lastige situaties op school of thuis. Jongerenmaatjes zijn er speciaal voor hen die opzoek zijn naar een maatje of een vriend, opzoek zijn naar iemand om mee te praten of eventueel te maken heeft gehad met jeugdhulpverlening.

Een maatje van Humanitas gaat uit van de behoefte van de jongeren en legt geen verplichtingen op. Het is een vriendschappelijk contact op basis van vertrouwen, gezelligheid en gelijkwaardigheid. Zo kunnen jongeren die het nodig hebben samen met hun maatje gaan wandelen, sporten, een hobby uitzoeken of gewoon even kletsen. Maar ook is je maatje iemand om mee te praten wanneer dat nodig is of kan hij/zij tips geven voor een sollicitatiebrief, opleiding of een telefoongesprek.

We zijn er voor

Alle jongeren tussen de 12-25 jaar die een ondersteuningsvraag hebben. Bijvoorbeeld jongeren die vragen hebben op het gebied van school, werk of vrije tijd, jongeren die een link met jeugdzorg hebben (gehad), jonge nieuwkomers of jonge ouders of dak- en thuisloze jongeren. Maar ook jongeren die eenzaam zijn en/of moeilijk contacten leggen met anderen. Wat de reden ook is, iedereen kan op een bepaald moment in zijn of haar leven wel eens een steuntje in de rug gebruiken. 

Wat we doen

Een jaar ( bij dak- en thuisloze jongeren evt. langer) samen optrekken, sporten, creatief bezig zijn, de deur uit, contact, filmpje, shoppen, elkaar vertrouwen, vrienden maken, praktische hulp, zelfvertrouwen en toekomst. De jongerenmaatjes die Humanitas momenteel inzet zijn vrijwilligers of studenten van sociale opleidingen die praktijkervaring opdoen. De jongere en het maatje spreken af op wekelijkse basis, doen dingen die ze allebei leuk vinden en waar ze energie van krijgen en praten vooral veel samen. Van te voren wordt samen besproken op welk gebied de jongere ondersteuning kan gebruiken en op welke vlakken ze matchen.

Wat willen we bereiken

We ondersteunen jongeren bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij, het versterken van het zelfvertrouwen, vergroten van hun netwerk en het maken van keuzes in bijvoorbeeld school, werk of vrije tijd.

De waarde van onze ondersteuning

Uit onderzoek blijkt dat jongeren die ondersteund zijn door Match zich positief ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, cognitieve en sociale vaardigheden. Bovendien weten jongeren beter een beroep te doen op familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten bij tegenspoed. (bron: onderzoek Rijksuniversiteit Groningen). Deelname aan Match is helemaal gratis en er is een budget beschikbaar om activiteiten te doen.

Waar zitten we

Enschede, Almelo, Oldenzaal , Hengelo, Losser, Haaksbergen, Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo, Ambt Delden, Den Ham, Geerdijk, Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar, Bruinhaar, De Pollen, Kloosterhaar, Sibculo, Weitemanslanden, Westerhoeven, Borne.

7-2-2018 Junior Maatjes Project een samenwerking met het Stedelijk Lyceum

JUNIOR MAATJES PROJECT KOPPELT VRIJWILLIGERS AAN ISK LEERLINGEN

5-12-2017 Sinterklaasbingo

Maandag 4 december heeft Sinterklaas en zijn pieterbaas een bezoek gebracht aan deelnemers en vrijwilligers van Humanitas Twente Match. Tijdens een bingo zijn alle aanwezigen blij gemaakt met een leuk presentje. Het was weer een zeer geslaagde avond!

11-2-2017 We have a dream

Voor alle zwerfjongeren een coach! We have a dream is een samenwerking tussen het Kansfonds, Humanitas Onder Dak, Alifa en Humanitas Match.

Onze nieuwe coaches
24-11-2016 Schoolwebwinkel schenkt helft winst aan jongerenmaatjes

                                                              

Vacature
Agenda