Match Jeugdsupport

2,27% van de jeugdigen komt in aanraking met jeugdzorg

                

De meeste jongeren groeien op in een veilige omgeving. Toch zijn er ca. 100.000 jongeren die te maken hebben met jeugdzorg. Deze jongeren vinden moeilijk hun draai in de maatschappij. Zij missen een stabiel sociaal netwerk dat ondersteuning biedt en richting geeft. en dat is juist zo belangrijk in de fase waarin ze opgroeien, zelfstandig worden, of op zichzelf gaan wonen. Ondanks de geboden hulplopen zij extra risico te ontsporen, te gaan zwerven, verslaafd te raken of in de criminaliteit te belanden. Jeugdsupport werkt samen met hen aan een eigen invulling van de toekomst tijdens en na de jeugdzorg.

Doel en Doelgroep

Jeugdsupport is een maatjesproject, waarbij vrijwilligers jongeren ondersteunen die lang te maken hebben (gehad) met (Jeugd)zorg. Zij ondersteunen en begeleiden jongeren tussen 12 en 25 jaar bij het bouwen aan een toekomst en helpen om hun weg te vinden in onze maatschappij.

De vrijwilligers bieden een luisterend oor, ondersteunen bij vragen over vrije tijd, sociale contacten, werk of opleiding en wonen. Doordat ze samen activiteiten ondernemen, doen de jongeren positieve ervaringen op. Ze bouwen een eigen netwerk op en krijgen meer zelfvertrouwen.

Persoonlijke aanpak

Humanitas werkt kleinschalig en persoonlijk. de contacten zijn van mens tot mens en worden lokaal georganiseerd. Wat ons bindt, is het gevoel dat we iets voor elkaar willen betekenen en een zinvolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij.