Twente

Humanitas Twente Samen Actief

Humanitas Twente “Samen Actief” biedt ondersteuning aan mensen met een migratieachtergrond die extra steun kunnen gebruiken bij het actief deelnemen aan de samenleving.

Samen Actief

Vrijwilligers van Samen Actief die ingezet worden, bieden door middel van wekelijkse huisbezoeken gedurende een periode van een jaar ondersteuning aan deelnemers op meerdere leefgebieden; De ondersteuning richt zich op het bevorderen van zelfredzaamheid, door de deelnemer wegwijs te maken in eigen woon en leefomgeving.
De vrijwilliger spreekt de taal van de deelnemer als dat gewenst is en biedt een luisterend oor. Daarnaast kan de vrijwilliger de deelnemer op een praktische wijze bijstaan daar waar de deelnemer het als een grote obstakel ervaart; bijvoorbeeld meegaan naar de huisarts, de gemeente of naar andere instanties. Zo wordt de deelnemer langzamerhand gemotiveerd en gestimuleerd tot actievere deelname aan de Nederlandse samenleving.

Zoekt u hulp, wilt u helpen of iemand aanmelden? U mag dan contact opnemen met; 

tel. 074 - 243 77 33

Secretariaat.twente@humanitas.nl

Tandem

Wil je weten wat de activiteit Tandem precies inhoudt bekijk dan deze video!

//www.youtube-nocookie.com/embed/ZTgin-fxoEQ
Vacature vrijwilliger Tandem PO
Vacature Tandem

Vrijwilliger worden voor Humanitas Tandem? Functieomschrijving Ben jij sociaal? Lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen op verschillende gebieden en sociale activiteiten te ondernemen? Dan zoeken we jou! Over het project Humanitas Tandem is er voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensv...

Bekijk alle vacatures