Tandem Enschede

We zijn er voor

Alle mensen die, om welke reden dan ook, zich ge├»soleerd en alleen voelen, ongeacht levensverhaal, achtergrond, leeftijd en leefomstandigheden en afkomst.

Wat we doen

Humanitas Tandem is activiteit waarbij vrijwilligers worden ingezet om mensen te ondersteunen bij het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk. Vanuit gelijkwaardigheid gaan vrijwilliger en deelnemer actief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen. Deze ondersteuning kan als aanvulling op een lopend hulpverleningstraject of hierop volgend, maar ook juist ter voorkoming van andere (zwaardere) hulp. We brengen organisaties bijeen zodat eenzaamheid en sociaal isolement gesignaleerd, erkend en aangepakt worden. We leveren een actieve bijdrage aan de ketenvorming door bijeenkomsten te organiseren en onderhouden een netwerk dat bijdraagt aan onze dienstverlening.

Wat we willen bereiken

Humanitas Tandem is erop gericht sociaal en maatschappelijk isolement tegen te gaan. Het contact tussen een maatje en een deelnemer vormt hierin een sterk wapen.

De waarde van onze ondersteuning

De kracht van Humanitas Tandem zit 'm in de vrijwilligers, de 'maatjes'. Zij bieden laagdrempelige ondersteuning, geen hulpverlening. Ze zijn professioneel voorbereid op het werk en worden begeleid door een ervaren beroepskracht. Maatjescontact zorgt ervoor dat mensen weer actief gaan deelnemen aan de samenleving. Ze veranderen hun leefstijl. Ze krijgen een andere dagstructuur, met een ander perspectief. hierdoor verandert de beleving van hun situatie. Mensen die weer activiteiten ondernemen voelen dat ze controle verkrijgen over hun leven. Hierdoor voelen ze zich minder eenzaam.

Waar zijn we actief?

Haaksbergen, Enschede, Losser, Oldenzaal, Almelo, Wierden, Twenterand, Borne, Hengelo en Hof van Twente.

Je kunt je ook aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Humanitas Tandem door het invullen van dit FORMULIER. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen voor een intakegesprek.

 

Tandem

Wil je weten wat de activiteit Tandem precies inhoudt kijk deze film!

//www.youtube-nocookie.com/embed/ZTgin-fxoEQ
Vacature vrijwilliger Tandem
Vacature Vrijwilliger Humanitas Tandem

Vrijwilliger worden voor Humanitas Tandem? Functieomschrijving Ben jij sociaal? Lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen op verschillende gebieden en sociale activiteiten te ondernemen? Dan zoeken we jou! Over het project Humanitas Tandem is er voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensv...

Bekijk alle vacatures