Twente

Thuisadministratie

We zijn er voor

Even samendoen om alleen weer verder te kunnen. We zijn er voor alle mensen die tijdelijk niet (meer) in staat zijn om zelf die administratieve handelingen te verrichten die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen en die daarvoor niet kunnen terugvallen op een eigen netwerk.

Wat we doen

Goed gemotiveerde vrijwilligers, veelal met financieel/administratieve achtergrond, bieden ondersteuning door wekelijks bij de mensen thuis langs te gaan. Dit doen zij gedurende maximaal een jaar. Door de aard van de doelgroep (veelal zware problematiek) en het toewerken naar zelfstandigheid (mensen tijdelijk begeleiden om ze iets te leren) is het beroep dat op de vrijwilliger wordt gedaan groot. Daarom worden de vrijwilligers goed voorbereid op hun taak. Onderzoek heeft aangetoond dat hulp bij thuisadministratie de beste resultaten geeft als de vrijwilligers over goede coachingsvaardigheden beschikken. De trainingen die ze volgen zijn hierop gericht.

Waar zitten we

Wij geven ondersteuning in de volgende gemeenten:

Enschede, Losser, Haaksbergen en Borne.

6-12-2016 Formulierenservice Oldenzaal en Losser

Formulierenspreekuren: In de Gemeente Losser en Oldenzaal heeft Humanitas met lokale partners een aantal formulierenspreekuren opgezet. Onze vrijwilligers informeren, adviseren en verwijzen  op verschillende locaties mensen die vragen hebben over financiën. Ook helpen ze bij het invullen van f...

9-11-2016 Nieuws van de Thuisadministratie

Maandag een leuke groepsbijeenkomst voor onze vrijwilligers gehad. Stichting Leergeld kwam vertellen wat ze allemaal doen en Evelien Stevelink presenteerde haar boek "loonbeslag en verrekening". Dank Danielle Poortier en Evelien! En dank vrijwilligers voor de geweldige opkomst!

Nieuwe getrainde vrijwilligers thuisadministratie Toon alle nieuwsberichten
Humanitas: Thuisadministratie

Krantenartikel over armoede

klik hier voor meer informatie over langdurige armoede

Externe pagina op www.movisie.nl

Wat werkt er nu echt bij armoede