Home-Start Mammacafé Enschede

We zijn er voor

Alle zwangere ouders en ouders met baby's tot 1 jaar hebben de mogelijkheid om vrijblijvend elke week het Mammacafé te bezoeken.

Wat we doen

Elke week is het Mammacafé geopend van 10.00-11.30 uur. In Enschede is het op dinsdag, in Hengelo is het op woensdag. De gastvrouw stelt de (nieuwe) gasten op hun gemak, geeft uitleg over de gang van zaken en betrekt ze bij de andere aanwezigen. Indien gewenst brengt zij de ouders in contact met de lactatiekundige of JGZ-verpleegkundige en heeft een signalerende functie.

Wat we willen bereiken

Het Mammacafé is een ontmoetingsplek voor zwangeren en voor alle pas geworden ouders. Zij vinden er een plek waar ze ervaringen met elkaar kunnen delen en hun vragen kunnen stellen aan een lactatiekundige of JGZ verpleegkundige.

De waarde van onze ondersteuning

Veel gasten geven aan dat ze de sfeer als zeer prettig ervaren, nieuwe ouders leren kennen en vriendschappen ontstaan. Ervaringen worden gedeeld in het Mammacafé en vragen worden beantwoord (de expertise is aanwezig), dit versterkt het vertrouwen in het ouderschap. 

Waar zitten we

Hengelo:   Bibliotheek, Beursstraat 34,        woensdag 10-11.30 uur

Enschede: Bibliotheek, Pijpenstraat 15,        dinsdag 10-11.30 uur

9-11-2018 Lustrum MMC Hengelo

150 gasten, leuke kraampjes, een voorstelling van Wapperkids, massage, pedicure, visagie.. Het was vanmorgen FAN-TAS-TISCH 😁😁😁 Op  naar de volgende 5 jaar in Hengelo!

7-2-2018 Uitbreiding  Mammacafé Hengelo

In Hengelo zagen we al een hele tijd een grote behoefte aan een vervolg op het Mammacafé. Zoals bekend zijn de Mammacafés voor zwangeren en ouders met een baby. Met ingang van januari gaan we parallel aan het (bekende) Mammacafé een Mammacafé draaien in een afgesloten ruimte op de eerste etage in de...

8-3-2017 Geslaagde ochtend in het Mammacafe in Enschede

Wauw! Een opkomst van maar liefst 53 ouders deze week bij het Mammacafé Enschede; thema Kinder EHBO. Fijn dat we zoveel mensen hebben kunnen bereiken met zo'n belangrijk thema! En het Rode Kruis bedankt voor jullie inzet!

8-6-2016 Jubileum Mammacafe Enschede

Mammacafe Enschede bestaat 5 jaar!

Enkele reacties van ouders uit het mammacafe

Reacties van ouders