Twente

Mammacafé Twente (gezinsondersteuning)

We zijn er voor

Alle zwangere ouders en ouders met baby's tot 1 jaar hebben de mogelijkheid om vrijblijvend elke week het Mammacafé te bezoeken.

Wat we doen

Elke week is het Mammacafé geopend van 10.00-11.30 uur. In Enschede is het op dinsdag, in Hengelo is het op woensdag en in Oldenzaal op vrijdag. De gastvrouw stelt de (nieuwe) gasten op hun gemak, geeft uitleg over de gang van zaken en betrekt ze bij de andere aanwezigen. Indien gewenst brengt zij de ouders in contact met de lactatiekundige of JGZ-verpleegkundige en heeft een signalerende functie.

Wat we willen bereiken

Het Mammacafé is een ontmoetingsplek voor zwangeren en voor alle pas geworden ouders. Zij vinden er een plek waar ze ervaringen met elkaar kunnen delen en hun vragen kunnen stellen aan een lactatiekundige of JGZ verpleegkundige.

De waarde van onze ondersteuning

Veel gasten geven aan dat ze de sfeer als zeer prettig ervaren, nieuwe ouders leren kennen en vriendschappen ontstaan. Ervaringen worden gedeeld in het Mammacafé en vragen worden beantwoord (de expertise is aanwezig), dit versterkt het vertrouwen in het ouderschap. 

Waar zitten we

Hengelo:   Bibliotheek, Beursstraat 34,        woensdag 10-11.30 uur

Oldenzaal: Bibliotheek, Ganzenmarkt 11,     vrijdag 10-11.30 uur

Enschede: Fellini, Bolwerkstraat 2,               dinsdag 10-11.30 uur

10-5-2017 Moederdag in het MMC

Deze week hebben we alle aandacht voor Moederdag in de Mammacafés. In alle 3 Mammacafés gaan de kleintjes een Moederdagknutsel maken en de moeders krijgen deze meteen mee naar huis. Voor de meeste moeders hun eerste Moederdagcadeautje!

8-3-2017 Geslaagde ochtend in het Mammacafe in Enschede

Wauw! Een opkomst van maar liefst 53 ouders deze week bij het Mammacafé Enschede; thema Kinder EHBO. Fijn dat we zoveel mensen hebben kunnen bereiken met zo'n belangrijk thema! En het Rode Kruis bedankt voor jullie inzet!

8-6-2016 Jubileum Mammacafe Enschede

Mammacafe Enschede bestaat 5 jaar!

2-11-2016 Nieuws van het mammacafé

1 november Vanmorgen hadden we een drukbezochte interactieve bijeenkomst in Mammacafé Enschede over je baby en de feestdagen. Onze eigen JGZ verpleegkundige, Ilse Jansink (maandelijks schuift ze bij ons in het MMC aan), heeft dit bij ons verzorgd.  Heeft iemand dit gemist, dan heb je nog de mog...

Enkele reacties van ouders uit het mammacafe

Reacties van ouders

Jaarverslagen 2016!

Klik hier voor de jaarverslagen van de activiteiten van Humanitas Twente van het afgelopen jaar.