Twente

Mammacafé Twente (gezinsondersteuning)

We zijn er voor

Alle zwangere ouders en ouders met baby's tot 1 jaar hebben de mogelijkheid om vrijblijvend elke week het Mammacafé te bezoeken.

Wat we doen

Elke week is het Mammacafé geopend van 10.00-11.30 uur. In Enschede is het op dinsdag, in Hengelo is het op woensdag en in Oldenzaal op vrijdag. De gastvrouw stelt de (nieuwe) gasten op hun gemak, geeft uitleg over de gang van zaken en betrekt ze bij de andere aanwezigen. Indien gewenst brengt zij de ouders in contact met de lactatiekundige of JGZ-verpleegkundige en heeft een signalerende functie.

Wat we willen bereiken

Het Mammacafé is een ontmoetingsplek voor zwangeren en voor alle pas geworden ouders. Zij vinden er een plek waar ze ervaringen met elkaar kunnen delen en hun vragen kunnen stellen aan een lactatiekundige of JGZ verpleegkundige.

De waarde van onze ondersteuning

Veel gasten geven aan dat ze de sfeer als zeer prettig ervaren, nieuwe ouders leren kennen en vriendschappen ontstaan. Ervaringen worden gedeeld in het Mammacafé en vragen worden beantwoord (de expertise is aanwezig), dit versterkt het vertrouwen in het ouderschap. 

Waar zitten we

Hengelo:   Bibliotheek, Beursstraat 34,        woensdag 10-11.30 uur

Oldenzaal: Bibliotheek, Ganzenmarkt 11,     vrijdag 10-11.30 uur

Enschede: Fellini, Bolwerkstraat 2,               dinsdag 10-11.30 uur

18-7-2017 Zomers nieuws vanuit het  mammacafe!

Met uitzondering van het mammacafé in Oldenzaal, blijven de mammacafés de zomer gewoon open. Dus iedere dinsdagochtend draaien we mammacafé in Enschede (Fellini) en iedere woensdagochtend draaien we mammacafé in Hengelo (Bibliotheek). In de zomermaand augustus vinden er geen themabijeenkom...

8-3-2017 Geslaagde ochtend in het Mammacafe in Enschede

Wauw! Een opkomst van maar liefst 53 ouders deze week bij het Mammacafé Enschede; thema Kinder EHBO. Fijn dat we zoveel mensen hebben kunnen bereiken met zo'n belangrijk thema! En het Rode Kruis bedankt voor jullie inzet!

8-6-2016 Jubileum Mammacafe Enschede

Mammacafe Enschede bestaat 5 jaar!

Enkele reacties van ouders uit het mammacafe

Reacties van ouders

Jaarverslagen 2016!

Klik hier voor de jaarverslagen van de activiteiten van Humanitas Twente van het afgelopen jaar.