Home-start

Humanitas Home-start: een week van inspirerende, gezellige en boeiende momenten. We zijn gestart met een nieuwe training en wat krijgen we een energie van deze zeer gemotiveerde vrijwilligers voor Twente.

In Enschede en Hengelo hebben we intervisiemomenten gehad over gezinsopstellingen, doel en functie van speelgoed en wat je rol als vrijwilliger hierin kan betekenen.

Een moeder belde mij op: "sorry, maar het gaat eigenlijk heel goed met mij nu, de vrijwilliger mag een ander gezin ondersteunen. Ook al is ze nog helemaal niet zo lang geweest, ik heb mijn energie weer terug!" Fantastisch toch? En juist heel fijn dat een tijdelijk steuntje datgeen heeft gebracht wat ze op dat moment even nodig had.

Helaas hebben we van een aantal vrijwilligers afscheid genomen. Ze waren al een aantal jaren erg actief bij ons. "Ik heb veel van jullie en Humanitas geleerd en ben een ervaring rijker geworden. Dat een gezin je toelaat en je vertrouwd is zo waardevol en bijzonder, dat ga ik missen", aldus een vrijwilliger. Ja, jullie waren waardevol, actief, zeer betrokken en hebben in veel gezinnen weer vreugde en energie gebracht. Wij gaan jullie missen en enorm bedankt voor jullie tijd en inzet💐

Terug naar het nieuwsoverzicht