Goed Nieuws

Maandenlang zijn de Mammacafés gesloten geweest i.v.m. de Coronamaatregelen. Een keer in de  maand hebben we vanaf april t/m augustus online themabijeenkomsten gehouden en ons team van lactatiekundigen is wekelijks telefonisch bereikbaar geweest voor onze gasten. Het was een mooie vervanging voor de wekelijkse bijeenkomsten, maar graag verwelkomen we onze gasten weer in de bibliotheken.

 

We kijken er naar uit om vanaf september weer wekelijks open te zijn! Iedere dinsdagochtend van 10.00-11.30 kunnen zwangeren en ouders met een baby elkaar ontmoeten in de bieb in Enschede. En iedere woensdagochtend van 10.00-11.30 kunnen zwangeren en ouders met een baby, dreumes en peuter elkaar ontmoeten. Het Mammacafé is de ontmoetingsplaats voor deze jonge ouders en er schuiven regelmatig interessante gastsprekers aan, die je op de hoogte houden van alles rondom zwangerschap, baby’s en jonge kinderen.

 

Vanwege de verschillende (aan de locatie gebonden) Coronamaatregelen, kunnen we onze gasten dit keer niet op de reguliere plaatsen ontvangen. Dus in goed overleg met de bibliotheken in Enschede en in Hengelo, zijn we tot een goed compromis gekomen.

In Enschede mogen we vanaf 1 september op de eerste etage direct vanuit de lift op de chique fauteuils gaan plaatsnemen. Het is een open ruimte met een nieuwe helderblauwe vloerbedekking. De ruimte is niet al te groot, dus bewust hebben we nog even geen thema in september gepland in Enschede.

In Hengelo mogen we op 2 september op de eerste etage achter de vernieuwde kinderhoek op de loungeset gaan plaats nemen met de zwangeren en ouders met een baby. Voor de dreumesen en peuters is de ruim opgezette kinderhoek een mooie plek om te spelen en de ouders te ontvangen

Voor beide locaties geldt dat we onze gasten hun naam, telefoonnummer of mailadres laten noteren, in geval dit nodig blijkt te zijn om de welbekende redenen.

Om de eerste keer een beetje feestelijk te openen, gaat niemand met lege handen weg!

Omdat we in Mammacafe Hengelo een ruime plek hebben, hebben we daar een mooi openingsprogramma kunnen organiseren.

Op 2 september komt muziekdocent Maaike van Oyfo Kunstenschool. Zij gaat bewegend en zingend samen met de kinderen het mooie verhaal ‘Rupsje, eet maar flink’ maken. Haar prachtige harp zal daarbij centraal staan.

Daarnaast zal er wat informatie gegeven worden over wat Oyfo Kunstenschool te bieden heeft, want muziek en alle andere kunstvormen zijn erg goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Verder zal onze eigen Tineke er die ochtend weer zijn om met de kinderen iets te knutselen.

 

Check onze Facebookpagina’s voor de laatste nieuwtjes: www.facebook.com/MammacafeEnschede en www.facebook.com/MammacafeHengelo

Terug naar het nieuwsoverzicht