Twente

Vrijwilliger worden?

Je bent als vrijwilliger van grote waarde. Niet alleen als je onze deelnemers tijdelijk ondersteunt, maar ook voor jezelf. Vrijwilligerswerk geeft je voldoening.

Humanitas Twente werkt met getrainde vrijwilligers, begeleid door beroepskrachten. Zij kijken bij aanmelding of de ondersteuningsvraag past bij een vrijwilliger. Waar de vraag past, wordt een match gemaakt; de deelnemer wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die geschikt is voor de gevraagde ondersteuning. De beroepskracht traint en begeleidt de vrijwilligers, volgt het proces en heeft waar nodig contact met collega's uit de professionele hulpverlening.

Als vrijwilliger ondersteun je onze deelnemer(s) tijdelijk en ben je in staat om het probleem bij de deelnemer te laten. Op je handen zitten noemen we dat en een appèl doen op de zelfredzaamheid van de deelnemer.

Spreekt je dat aan dan kun je bij ons deelnemers ondersteunen op het gebied van; opvoeding, scheiding, isolement, financiële problemen of detentie.

Afhankelijk van waar je voor kiest werken we volgens een specifieke methodiek. Maar daar vertellen we je als geïnteresseerd bent wel meer over.

Waar het bij ons altijd om zal gaan zijn zaken als; luisteren, aandacht geven, overzicht bieden  en een appel doen op de zelfredzaamheid van de deelnemer.

Spreekt je dit aan, en wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Humanitas Twente dan kun je je aanmelden door dit formulier in te vullen  (klik hier) voor het formulier Wij nemen vervolgens contact met je op voor het maken van een afspraak. Voor meer informatie kun je ons ook bellen of mailen zie onderstaande gegevens.

Humanitas Twente

Oude Bornseweg 85

7556GW  Hengelo

074-2437733

secretariaat.twente@humanitas.nl

De Humanitas waarden

Hoe verschillend onze projecten ook zijn, we voeren ze allemaal uit op basis van de volgende waarden.

  • Behoud van regie over eigen leven

  • Gelijkwaardigheid

  • Verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander

  • Betrokkenheid en vraaggericht werken