Steun bij rouw en verlies

Rouwverwerking kost veel energie. Soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun bij rouw en verlies helpt en toont begrip.

We ondersteunen mensen die een partner of dierbare hebben verloren door scheiding of overlijden. In deze situaties staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt. Hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw en verlies reikt je graag de hand.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die uit eigen ervaring weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

In een filmpje wordt kort uitleg gegeven over Steun bij rouw en verlies.

Reacties van deelnemers

"Wat fantastisch dat Humanitas deze groepen organiseert. Fijn je ervaringen te delen met lotgenoten. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst."

"Jammer dat dit het einde is van de groepsbijeenkomsten, ik zal het missen."

"Heerlijk dat er iemand komt waaraan ik mijn verhaal kan vertellen en die echt luistert. Er is een band ontstaan tussen mij en de vrijwilliger. Zonder de vrijwilliger had ik mijn verdriet en gevoelens moeilijker kunnen uiten."

Daarnaast is er het verhaal van Ad.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vind je aan de rechterkant van deze pagina.