Tynaarlo

Handige websites

Op deze pagina vind je handige websites die informatie geven over geld, besparen, uitkeringen, duurzaam leven en het geven of vragen van hulp.

Vrijwilligers van de thuisadministratie kunnen ook gebruik maken van onder andere deze websites. Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het ordenen van je administratie, neem dan contact op.

Mis je een handige website, laat dit dan weten. De contactgegevens vind je op onze homepage.

www.ruilenineelde.nl
Een ruilkring is een lokaal netwerk van mensen die met elkaar diensten, goederen en kennis uitwisselen. Ze betalen elkaar niet met geld, maar met punten. In Eelde-Paterswolde en omgeving vormen we samen zo'n ruilkring. Onze punten noemen we bikkels en die krijgen we als we iets voor een lid van onze ruilkring doen.

www.wehelpen.nl
WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. Je kunt hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren – voor jezelf of een ander - binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden.

www.nibud.nl
Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Nibud geeft allerlei tips voor bijvoorbeeld de financiële administratie, budgetteren, besparen, financiële opvoeding van kinderen en lange termijn financiële planning.

www.sloopdecrisis.nl
sloopdecrisis.nl is gericht op de kracht van het collectief. Samen komt men in actie voor de laagste vaste lasten. Zo kan een huishouden substantieel besparen op de kosten van energie, zorgverzekeringen, mobiele telefonie, alles-in-één (Internet, Bellen & TV), auto- en schadeverzekeringen.

www.degkb.nl
Gemeentelijke Kredietbank (GKB) is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. GKB helpt mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet uitkomen en bij het voorkomen daarvan. Hierbij werkt GKB samen met verschillende instanties, bijvoorbeeld het maatschappelijk werk.

www.genoeg.nl
Dit is een onafhankelijk internetplatform, gemaakt door professionals. De website gaat over duurzaam leven, met minder spullen, meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het biedt inspiratie en praktische informatie voor een creatiever leven met minder geld.

www.rechtopgeld.nl
Deze website biedt een overzicht van meer dan 70 regelingen: uitkeringen, toeslagen, particuliere subsidies, tegemoetkomingen, studiefinanciering, verlofregelingen, aanvullingen inkomensregelingen, etc. Door het invullen van de eenvoudige test krijgt u snel een overzicht van mogelijke regelingen. En hoe u deze kunt aanvragen.

www.zonnebloem.nl
Deze vereniging is een landelijke vrijwilligersorganisatie, die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap. De activiteiten bestaan uit thuisbezoek, excursies, evenementen en aangepaste vakanties.

www.stichtingtrias.nl
Trias is een brede instelling voor welzijn en kinderopvang in het hart van de samenleving. Dichtbij en toegankelijk, met oog voor de behoeften en wensen van bezoekers, klanten en opdrachtgevers. De activiteiten zijn onder andere bel-bus Tynaarlo, ouderenadvies, klussendienst en huisbezoek voor 75+ers.

http://www.vtzd.nl
Terminale zorg is de zorg voor mensen die zich aan het einde van hun leven bevinden. De medische n verpleegkundige zorg wordt gegeven door artsen en  verpleegkundigen. De vrijwilligers van VTZD (Vrijwilligers Terminale Zorg Drenthe) bieden hulp en ondersteuning bij de zorg voor de zieke in de laatste levensfase.

www.vluchtelingenwerk.nl/noordnederland
De Stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland (VWNN) begeleidt en adviseert asielzoekers, vluchtelingen en migranten. Op de website vind je informatie over alle werkzaamheden en locaties van deze stichting.