Duofiets voor Humanitas

Vanuit gulle gever Rotary Club Zuidlaren-Anloo heeft Humanitas Tynaarlo een duofiets beschikbaar gekregen. Door de situatie rond het Coronavirus liep alles wat anders dan gepland. Dankzij het Sociaal Team Zuidlaren en het verhuisteam van Lentis is de fiets afgelopen zomer naar Lentis Zuidlaren gebracht, waar deze Coronaproof is gemaakt.

De duofiets is bedoeld voor bewoners van de gemeente Tynaarlo die moeite hebben om zelfstandig te fietsen of die op andere wijze baat kunnen hebben bij deze fiets. Zo stimuleert de duofiets hulpbehoevende bewoners om naar buiten te gaan en te genieten van de omgeving. Samen met een vrijwilliger of familielid kan bijvoorbeeld een boodschap worden gehaald, ergens in de omgeving een kopje koffie worden gedronken, een bezoekje worden gebracht aan familie of gewoon een mooie fietstocht worden gemaakt. De duofiets is te boeken via de fietsenmakerij op het Dennenoord terrein. Daar staat de fiets permanent gestald en houdt men de afsprakenlijst bij.

Iedereen is erg blij met de duofiets en Humanitas Tynaarlo bedankt de Rotary Club Zuidlaren-Anloo voor haar gulle gift die ten goede komt aan de bewoners van de gemeente Tynaarlo. Zeker in deze tijden kan de duofiets een uitkomst bieden voor bewoners die het moeilijk hebben.

Duofiets

Terug naar het nieuwsoverzicht