Tynaarlo

Herman en Truuske nemen afscheid van bestuur

Gisteravond namen Herman Martens en Truuske Kraak na jaren werkzaam als o.a. bestuurslid van Humanitas Tynaarlo afscheid.

Herman, onze secretaris

Herman was eerst vrijwilliger bij de thuisadministratie en de afgelopen drie jaren actief in het bestuur van Humanitas Tynaarlo. En hoe! Hij pakte het secretariaat over van zijn voorganger en dat deed hij met veel enthousiasme en kundigheid. Door zijn zorgvuldige communicatie met de overige bestuursleden ontging ons niets. Wij werden altijd goed geïnformeerd over alles wat er binnen Humanitas speelde. Na al deze jaren als steun en toeverlaat van het bestuur nam Herman gisteren afscheid als bestuurslid. Herman blijft wel actief binnen het maatjesproject van Humanitas Tynaarlo. Hij wil zich op een andere manier inzetten voor de samenleving. De komende periode gaat Herman aan het werk voor Stichting Vluchtelingenwerk Nederland als maatje van een Syrisch gezin (statushouders). En wat zal Stichting Vluchtelingenwerk blij zijn met Herman als nieuwe vrijwilliger. 

Truuske is Humanitas

Truuske Kraak werd door Herman eens beschreven als: 'Als de wereld alleen uit Truuskes zouden bestaan dan zou hij er veel mooier uitzien'. En deze treffende woorden herkennen wij allemaal als bestuursleden van Humanitas Tynaarlo. Wij weten ook zeker dat vrijwilligers en coördinatoren dit zullen onderschrijven. Truuske Kraak is Humanitas. Dat klinkt vreemd, maar ze heeft zich al jaren en jaren ingezet en zal zich blijven inzetten voor Humanitas. Ze startte binnen Tynaarlo de steungroep voor rouwverwerking op. En dit werd gelijk een succes. Ook de groep voor het verwerken van verlies na een echtscheiding werd door Truuske Kraak opgezet en begeleid. Een mooie klus! Binnen het bestuur nam je veel ervaring mee vanuit het vorige bestuur waar je werkzaam was. We hebben altijd dankbaar gebruik gemaakt van al jouw ervaring en we gaan je dan ook zeer zeker missen. Je bent een voorbeeld voor de vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden. Een inspiratiebron voor ons allemaal. Truuske Kraak blijft nog coördinator voor het project rouw en verlies en op de achtergrond blijft ze ook coördinator bij het maatjes project. 

Truuske en Herman, bedankt voor al jullie inspanningen en werkzaamheden! We gaan jullie zeker missen. 

Word je ook vrijwilliger?

Wil je nu ook aan de slag bij Humanitas Tynaarlo als vrijwilliger, coördinator of bestuurder, neem dan contact met ons op! Weet dat je gezien en gewaardeerd wordt! Net als deze twee pareltjes!

Terug naar het nieuwsoverzicht