Humanitas 75 jaar

Van aandacht knapt ieder mens op!

Op 31 mei 1945 is Humanitas opgericht. Dat betekent dat we op 31 mei 2020 al 75 jaar bestaan! En dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We besteden daarom in 2020 het hele jaar aandacht aan ons 75-jarige bestaan, met verschillende acties en activiteiten. In verband met de corona maatregelen hebben we onze acties en activiteiten aangepast of gepauzeerd.

1. Een slinger van aandacht
We willen een beweging (slinger van aandacht) door heel Utrecht op gang brengen waarbij bewoners/organisaties gestimuleerd worden iets te bedenken/organiseren waarmee ze een of meerdere (on)bekenden aandacht geven.

We geven zelf het goede voorbeeld door vier POP up acties te organiseren. Op 1 maart, nationale complimentendag, zijn we van start gegaan! We hebben een complimenten uitdeelboekje verspreid in de stad. De ontvanger werd gevraagd de complimenten in het boekje aan iemand door te geven. Zo verspreiden ze aandacht, want van aandacht knapt ieder mens op! 

Wil jij iemand een compliment uit ons boekje geven? Stuur dan een mailtje naar utrecht@humanitas.nl en kom een boekje ophalen wanneer dat weer mogelijk is. 

In mei ging de tweede pop-up actie van start. We hebben 'het Zwaaihandje' gelanceerd. Het (Zwaai)handje is een stoeptegel met een handje van verf die twee maanden blijft zitten. Het nodigt mensen uit om even te zwaaien als zij langs een huis lopen met het Zwaaihandje. Via deze weg laat je zien dat je een ander ziet staan of zitten: je kijkt elkaar aan, zwaait, glimlacht en hebt op afstand sociaal contact. Het is een klein maar waardevol gebaar, want van aandacht knapt ieder mens op.

Mensen die interesse hebben in het Zwaaihandje kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar utrecht@humanitas.nl.

2. Zelf een aandachtsactie opzetten
Lijkt het je leuk om zelf een aandachtsactie op te zetten in Utrecht? Super!
Wil je bijvoorbeeld iets lekkers (bakken en) uitdelen aan postbodes? Of wil je de buschauffeurs een hart onder de riem steken? Wij helpen je graag mee met je idee. Laat je idee achter in dit formulier en dan kijken we samen hoe we dit vorm kunnen geven!

3. Aandachtscadeautjes aanvragen
Naast onze aandachtsacties, hebben we met behulp van fantastische Utrechtse ondernemers ook verschillende leuke ‘aandachtscadeautjes’ kunnen regelen. 

Wie verdient volgens jou wat extra aandacht? Kies een cadeautje uit onderstaande lijst uit en vul in dit formulier in wie en waarom volgens jou wat extra aandacht verdient. 

De aandachtscadeautjes voor de maand september:

  •  Aandachtscadeautje
  •  Zakje koekjes van de Koekfabriek (5 zakjes per persoon, dus 5 mensen om   blij te maken)
  •  Bon voor een kopje koffie een taartje bij Carla's Conditorie
  •  Voucher voor 1 baan bij de Jeu de Boules Bar -  locatie Utrecht
  •  Manicuur setje van OPI, aangeboden door LAK!
  •  Strand-setje
  •  Verrassings pakketje van Dille en Kamille

Heb jij of weet jij ook een leuk aandachtscadeautje voor ons? 🎁 Groot of klein? We horen het graag via utrecht@humanitas.nl

4. Meer weten over Humanitas 75 jaar 
De rijke geschiedenis van Humanitas is in kaart gebracht door middel van een tijdlijn. Deze historische tijdlijn kun je bekijken op de speciale site https://geschiedenis.humanitas.nl/