Humanitas 75 jaar

Van aandacht knapt elk mens op!

Op 31 mei 1945 is Humanitas opgericht. Dat betekent dat we op 31 mei 2020 al 75 jaar bestaan! En dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We besteden daarom in 2020 het hele jaar aandacht aan ons 75-jarige bestaan, met verschillende acties en activiteiten. 

Een slinger van aandacht
We willen een beweging (slinger van aandacht) door heel Utrecht op gang brengen waarbij bewoners/organisaties gestimuleerd worden iets te bedenken/organiseren waarmee ze een of meerdere (on)bekenden aandacht geven.

We geven zelf het goede voorbeeld door vier POP up acties te organiseren. Op 1 maart, nationale complimentendag, gaan we van start! We delen een ‘aandachstgadget' uit in de stad, waarbij we vragen of de mensen deze gadget aan iemand anders willen geven. Zo verspreiden we aandacht, want van aandacht knapt elk mens op! Wil jij 1 maart mee helpen met uitdelen? Je bent van harte welkom! Je kunt een mailtje sturen naar utrecht@humanitas.nl om je aan te melden. 

Tijdlijn
De rijke geschiedenis van Humanitas is in kaart gebracht door middel van een tijdlijn. Deze historische tijdlijn kun je bekijken op de speciale site https://geschiedenis.humanitas.nl/