Een slinger van aandacht

We willen een beweging (slinger van aandacht) door heel Utrecht op gang brengen waarbij bewoners/organisaties gestimuleerd worden iets te bedenken/organiseren waarmee ze een of meerdere (on)bekenden aandacht geven.

We geven zelf het goede voorbeeld door vier POP up acties te organiseren. Op 1 maart, nationale complimentendag, zijn we van start gegaan! We hebben een complimenten uitdeelboekje verspreid in de stad. De ontvanger werd gevraagd de complimenten in het boekje aan iemand door te geven. Zo verspreiden ze aandacht, want van aandacht knapt ieder mens op! 

Wil jij iemand een compliment uit ons boekje geven? Stuur dan een mailtje naar utrecht@humanitas.nl en maak een afspraak om een boekje op te halen.

In mei ging de tweede pop-up actie van start. We hebben 'het Zwaaihandje' gelanceerd. Het (Zwaai)handje is een stoeptegel met een handje van verf die twee maanden blijft zitten. Het nodigt mensen uit om even te zwaaien als zij langs een huis lopen met het Zwaaihandje. Via deze weg laat je zien dat je een ander ziet staan of zitten: je kijkt elkaar aan, zwaait, glimlacht en hebt op afstand sociaal contact. Het is een klein maar waardevol gebaar, want van aandacht knapt ieder mens op.

Mensen die interesse hebben in het Zwaaihandje kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar utrecht@humanitas.nl.