Utrecht

Wat we doen

Humanitas Lotgenotengroep Rouw Jong Volwassenen

Ieder rouwt op z’n eigen manier, maar soms kost dat meer energie dan je hebt. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas Maatjes Slachtoffers Mensenhandel

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Afspreken met mensen, zonder dat de focus op jouw verleden ligt? Onze vrijwilligers zijn er voor je!

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je jouw administratie op orde te krijgen. Voorkom hoge schulden en trek op tijd aan de bel. Onze getrainde vrijwilligers ondersteunen je zodat je binnen een jaar zelf je financiën kunt doen.  

Lotgenotengroep Partnerverlies

Hoe verwerk je het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Partnerverlies steunt je. Dit najaar starten we weer een Lotgenotengroep partnerverlies.

Taalmaatjes

Taalmaatjes Utrecht zoekt vrijwilligers die anderstaligen beter Nederlands leren spreken. Wil jij als Taalmaatje een ander helpen beter om zich makkelijker uit te drukken?

Steun bij Rouw - Individuele gesprekken

Rouw is een natuurlijke reactie op verlies. Steun Bij Rouw helpt. Praten over het verlies kan bijdragen om hiermee om te gaan. Regelmatig komt er een goed geschoolde vrijwilliger op bezoek die luistert, alle gevoelens accepteert en vertrouwen biedt.

Humanitas Lotgenotengroep Rouw Jong Volwassenen

Met het verlies van een ouder, broer of zus valt één van je ankers van je bestaan weg.  De meeste vrienden uit je omgeving kennen deze ervaring niet, wat je een gevoel van eenzaamheid kan geven. In deze groep tref je leeftijdgenoten bij wie je wel herkenning kan vinden.

Studiemaatjes

Omdat je samen meer leert dan alleen. Heb je problemen met studeren, of moeite met het opbouwen van een sociaal netwerk naast je studie? Jouw maatje is er speciaal voor jou.

Huisbezoek

Voel je je soms eenzaam en wil je ook wel eens iemand op de koffie? Je bent niet alleen. Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek is er voor mensen die behoefte hebben aan wat meer gezelligheid.