Wat we doen

Get a Grip

Geldstress, dat wil je niet! De vrijwilligers van Get a Grip helpen je grip te krijgen op je geldzaken. 

Vriendschappelijk Huisbezoek

Vriendschappelijk Huisbezoek brengt mens-tot-mens contact tot stand tussen twee Utrechters. Iemand die zich eenzaam voelt en een vrijwilliger die de ander daarbij wil ondersteunen. Voor dit project zoeken wij een coördinator.

Taalmaatjes

Taalmaatjes Utrecht zoekt vrijwilligers die anderstaligen beter Nederlands leren spreken. Vanwege corona zal het contact met de deelnemer (het maatje) in eerste instantie via skype/(video)bellen plaatsvinden. Zo kun je toch al contact hebben met je maatje en samen beginnen met oefenen.

Thuisadministratie Utrecht

Thuisadministratie helpt je jouw administratie op orde te krijgen. Voorkom hoge schulden en trek op tijd aan de bel. Onze getrainde vrijwilligers ondersteunen je zodat je binnen een jaar zelf je financiën kunt doen.  

MentorMaatjes (studiemaatjes)

Als Studiemaatje ondersteun je een deelnemer bij zijn of haar studie.  Uiteindelijk is het doel van Studiemaatjes ervoor te zorgen dat de deelnemer op eigen kracht plezier en motivatie in zijn of haar studie vindt.  

Maatjes Slachtoffers Mensenhandel

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Afspreken met mensen, zonder dat de focus op jouw verleden ligt? Onze vrijwilligers zijn er voor je!

Lotgenotengroep Nabestaanden na zelfdoding

Een dierbare verliezen door zelfdoding heeft een grote impact op je leven. Hoe kan je verder met dit ingrijpende verlies? In de lotgenotengroep vind je (h)erkenning. 

Steun bij Rouw - Individuele gesprekken

Rouw is een natuurlijke reactie op verlies. Steun Bij Rouw helpt. Praten over het verlies kan bijdragen om hiermee om te gaan. Regelmatig komt er een goed geschoolde vrijwilliger op bezoek die luistert, alle gevoelens accepteert en vertrouwen biedt.

Lotgenotengroep rouw jongvolwassenen

Lotgenotengroep Rouw Jongvolwassenen - Met het verlies van een ouder, broer of zus valt één van je ankers van je bestaan weg. Je meeste vrienden kennen deze ervaring niet, wat een gevoel van eenzaamheid kan geven. In deze groep tref je leeftijdgenoten bij wie je herkenning kan vinden.

Lotgenotengroep partnerverlies

Hoe verwerk je het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Partnerverlies steunt je.