Humanitas Get a Grip

  • Heb je vaak stress om geld?
  • Vind je het lastig om met geldzaken om te gaan?
  • Ben je bang voor geldproblemen in de toekomst?

De vrijwilligers van Get a Grip helpen je grip te krijgen op je geldzaken. Geldstress is een vervelend ding. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Daardoor ben je vaak moe en gespannen. Daar wil je vanaf. Je wilt weer baas zijn over je geld. En over je leven! Veel jongeren hebben een lening, schulden of een betalingsachterstand. Je bent echt niet de enige.

Ga naar de speciale Get a Grip-website voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

Ben je tussen de 16 en 24 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

Verleidingen

Ook helpen ze je overzicht te krijgen over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als je geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Een vrijwilliger helpt je online of komt bij je thuis. Op welke manier je wordt geholpen, hangt af van de gemeente waar Get a Grip wordt aangeboden. Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt.

Get a Grip heeft jonge vrijwilligers die zich makkelijk in jouw wereld kunnen inleven en wat oudere vrijwilligers die veel ervaring hebben met het op orde krijgen van een administratie. Voor alle vrijwilligers geldt dat ze weten wat er speelt in jouw wereld. Ze kennen de verleidingen waar je dagelijks mee te maken hebt en de keuzes die je moet maken. Die nieuwe sportschoenen, of toch liever een avondje uit? En ze weten hoe ingewikkeld het kan zijn om zelf je zaakjes te moeten regelen en op orde te houden.  De vrijwilligers vinden het leuk om jou te helpen. Ze krijgen van Humanitas begeleiding en een speciale scholing om dit werk te doen.

Contact

Hoe je contact met ons opneemt bepaal je zelf. Je kunt ons appen of bellen. Maar je kunt ook online dingen aan ons vragen. Ga naar getagrip.humanitas.nl en stuur ons een berichtje of neem direct contact op met de coƶrdinator bij jou in de buurt.

 

Get a Grip, iets voor jou?

Bekijk het filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/LUFOYmrKlu0

'Het mooiste is dat ze orde in de chaos brengt'

Vincent had al 10 jaar financiƫle problemen. Samen met vrijwilliger Hanny van Humanitas Get a Grip bracht hij zijn geldzaken op orde. En binnenkort is hij schuldenvrij.

//www.youtube-nocookie.com/embed/BPI3zd1R1Lg