Lotgenotengroep rouw jongvolwassenen

Hoe verwerk je een groot verlies op jonge leeftijd? Lotgenoten begrijpen jouw gevoel. Je staat niet alleen.

Met het verlies van een ouder, broer of zus valt één van je ankers van je bestaan weg. De meeste vrienden uit je omgeving kennen deze ervaring niet, wat je een gevoel van eenzaamheid kan geven. In deze groep tref je leeftijdgenoten bij wie je wel herkenning kan vinden. 

Thema's die aan bod komen zijn onder andere:

  • De relatie met de verloren ouder, broer of zus;
  • Wat is rouw, ontdek welke gevoelens en gedrag allemaal bij rouw kunnen voorkomen;
  • Reacties vanuit de omgeving en hoe daar mee om te gaan;
  • De kracht om verder te gaan (op zoek naar je eigen krachtbronnen).

De groep in het voorjaar van 2020 wordt begeleid door Mariëlle Pollmann en Paula Witte van Humanitas Utrecht, Steun bij Rouw. Er zijn 8 bijeenkomsten plus een terugkombijeenkomst na een aantal weken. De eigen bijdrage bij deelname is 50 euro.

Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen: de groep zit vol!

Belangstelling om deel te nemen aan een volgende lotgenotengroep? Je kan je aanmelden via sbrjv.humanitas@gmail.com. Je gegevens worden op de wachtlijst geplaatst. Zodra bekend is wanneer er een nieuwe groep gaat starten nemen we contact met je op.

Ter overbrugging tijdens het wachten op de start van de groep, is het ook mogelijk om individueel contact te hebben. Zou je dat graag willen of heb je behoefte aan meer informatie over de groep? Bel naar: 06 – 35130448 (bij voorkeur) of kantoor:030 – 2524030 of e-mail: sbrjv.humanitas@gmail.com 


Interessante link:
Stichting Tröst - Ontmoetingsplaats voor mensen die met verlies door de dood te maken heeft.

Heel fijn om deel te nemen aan deze groep. Mijn doel was om anderen te leren kennen met dezelfde soort verhalen, en dat is zeker gelukt. Goed sfeer, fijne begeleiding, goede en vertrouwde omgeving.

Ervaring van een oud-deelnemer van de groep.