Utrecht

Lotgenotengroep rouw jongvolwassenen

Hoe verwerk je een groot verlies op jonge leeftijd? Lotgenoten begrijpen jouw gevoel. Je staat niet alleen.

Met het verlies van een ouder, broer of zus valt één van je ankers van je bestaan weg. De meeste vrienden uit je omgeving kennen deze ervaring niet, wat je een gevoel van eenzaamheid kan geven. In deze groep tref je leeftijdgenoten bij wie je wel herkenning kan vinden. 

Thema's die aan bod komen zijn onder andere:

  • De relatie met de verloren ouder, broer of zus;
  • Wat is rouw, ontdek welke gevoelens en gedrag allemaal bij rouw kunnen voorkomen;
  • Reacties vanuit de omgeving en hoe daar mee om te gaan;
  • De kracht om verder te gaan (op zoek naar je eigen krachtbronnen).

De groep wordt begeleid door Marielle Pollmann en Paula Witte van Humanitas Utrecht, Steun bij Rouw. Er zijn 8 bijeenkomsten plus een terugkombijeenkomst na een aantal weken. In mei 2019 gaat een groep van start. Voor deze groep kan je je helaas niet meer aanmelden. Bij voldoende  aanmeldingen start de volgende groep in het najaar van 2019.  

Heb je behoefte om deel te nemen aan een groep? Je kan je aanmelden via sbrjv.humanitas@gmail.com. De groep is voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Mocht je daar net niet bij passen: voel je vrij om contact op te nemen met Marielle en Paula. Zij kunnen dan samen met jou bespreken of deelname toch past voor jou. Wil je meer informatie of eerst even een gesprek: je bent van harte welkom om contact op te nemen! 

Ter overbrugging tijdens het wachten op de start van de groep, is het ook mogelijk om individueel contact te hebben. Ook is het mogelijk om alvast een kennismakingsgesprek te hebben met Paula en Marielle. Neem gerust contact op om met hen te overleggen welke mogelijkheden er zijn en wat bij je past.

Contact: 06 – 35130448 (bij voorkeur) of kantoor:030 – 2524030.
Of e-mail: sbrjv.humanitas@gmail.com

De eigen bijdrage bij deelname is 50 euro.

Interessante links:

Stichting Tröst - Ontmoetingsplaats voor mensen die met verlies door de dood te maken heeft.

Heel fijn om deel te nemen aan deze groep. Mijn doel was om anderen te leren kennen met dezelfde soort verhalen, en dat is zeker gelukt. Goed sfeer, fijne begeleiding, goede en vertrouwde omgeving.

Ervaring van een oud-deelnemer van de groep.