Maatjes Slachtoffers Mensenhandel+

Vertrouwen krijgen in de toekomst

Wanneer je slachtoffer bent geweest van mensenhandel of andere vormen van geweld is het vaak moeilijk om anderen te vertrouwen en nieuwe sociale contacten op te bouwen. Herken je dit en wil je na een moeilijke periode weer stappen zetten richting de toekomst?

Maatjes Slachtoffers Mensenhandel+ van Humanitas Utrecht helpen je stap voor stap op weg. Wij koppelen je aan een maatje waar jij een klik mee hebt. Een maatje is  een vrijwilliger die met je afspreekt voor een gezellig gesprek, een luisterend oor of een activiteit. Ook kan een maatje je helpen bij het bouwen aan je sociale netwerk. Samen met jou en je verwijzer/begeleider spreek je af wat een maatje voor jou kan betekenen. 

Je kunt je aanmelden als je:

  • slachtoffer bent van mensenhandel, prostitutie, seksueel, eergerelateerd en/of huiselijk geweld.

  • ook ondersteuning krijgt van een hulpverleningsorganisatie. Bijvoorbeeld Leger des Heils, Moviera en de noodopvang. 

  • 18 jaar of ouder bent. 

  • ongeveer een half jaar tot een jaar lang elke week of om de week met je maatje wilt afspreken. Jullie bepalen samen waar en wanneer jullie elkaar zien. We evalueren om de 3 maanden hoe je contact verloopt. Na ongeveer een jaar gaan we in gesprek over of jullie maatjes willen blijven. 

Herken jij jezelf hierin?
Aanmelding voor Maatjes Slachtoffers Mensenhandel+ verloopt altijd via een verwijzer/begeleider van een hulpverleningsorganisatie. 

Meld je in overleg met je begeleider/verwijzer aan via dit formulier of de blauwe button hieronder. Je kunt ons ook mailen, appen of bellen (zie kader). Twijfel je of dit wat voor jou is? Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Wil je maatje worden?

Op dit moment hebben we een wachtlijst voor vrijwilligers voor Maatjes Slachtoffers Mensenhandel+ en kunnen we tijdelijk geen nieuwe vrijwilligers aannemen. Neem gerust contact op voor meer informatie (mailen, appen of bellen. Zie kader) of bekijk de andere projecten waarvoor we vrijwilligers zoeken.