Steun bij Rouw Utrecht

Wanneer je iemand bent verloren aan de dood, kan je je heel alleen voelen met dit grote gemis en verdriet. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw helpt en toont begrip

Een dierbare verliezen aan de dood betekent een ingrijpende verandering in je leven. Alles wat eerst zo vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Soms is dat heel zwaar en kan je je erg alleen voelen. Naast het verdriet dat je hebt, zijn er vaak allerlei gevoelens die je kan ervaren. Heel menselijk en soms ook overweldigend. Hierover praten met anderen kan erg steunend zijn en helpen bij het opnieuw vorm geven aan je leven. 

De (goed geschoolde) vrijwilligers van Humanitas bieden je deze steun. Rouw is een natuurlijke reactie op verlies. In dit, vaak zware proces met veel verdriet, laat je de ander niet los maar ga je je op een andere wijze met je dierbare verbinden. De vrijwilliger bezoekt je thuis. Vanaf drie maanden na het overlijden met een maximale duur van anderhalf jaar. Uiteraard gaat de vrijwilliger met alles wat besproken wordt vertrouwelijk om. 

Heb je interesse om vrijwilliger te worden of wil je meer weten?

Interessante links:

Stichting Tröst - Ontmoetingsplaats voor mensen die met verlies door de dood te maken heeft.