Utrecht

Steun bij Rouw - Individuele gesprekken

Wanneer je iemand bent verloren aan de dood, kan je je heel alleen voelen met dit grote gemis en verdriet. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw helpt en toont begrip

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis. Regelmatig komt er een goed geschoolde vrijwilliger op bezoek die luistert, alle gevoelens accepteert en vertrouwen biedt. Vanaf 3 maanden na het verlies.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je tot maximaal anderhalf jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Rouw is een natuurlijke reactie op verlies. Praten over het verlies kan bijdragen om hiermee om te gaan.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden of wil je meer weten?

Interessante links:

Stichting Tröst - Ontmoetingsplaats voor mensen die met verlies door de dood te maken heeft.