Lotgenotengroep Nabestaanden na zelfdoding

Verdergaan na het verlies van een geliefde door zelfdoding. Wat kan je helpen? 

Een dierbare verliezen door zelfdoding zet je hele leven op zijn kop. In de lotgenotengroep is ruimte om je verhaal te vertellen. Luisterend naar de verhalen van anderen, ervaar je dat je niet de enige bent die dit meemaakt. In de groep gaan we met elkaar in gesprek over wat je tegenkomt op het pad van rouw. De groep komt een tiental keer bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten besteden we aandacht aan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Wat is er gebeurd? Wat is het levensverhaal?;
  • Vragen als: waarom heeft hij dit gedaan? Waarom heb ik het niet gezien. Had ik wellicht....?;
  • Schuldgevoelens;
  • Wat is rouw, ontdek welke gevoelens en gedrag allemaal bij rouw kunnen      voorkomen;
  • Reacties vanuit de omgeving en hoe daar mee om te gaan;
  • Hoe rouw je samen met je gezin? Kan dat?;
  • Wat is goed voor je om te doen en wat juist niet;
  • De kracht om verder te gaan (op zoek naar je eigen krachtbronnen);

De groep gaat van start op woensdag 8 januari 2020. Tijd: 15.00 - 17.30. De tiende bijeenkomst is op woensdag 18 maart. Tijdens de voorjaarsvakantie midden Nederland is er geen bijeenkomst. Locatie (ws.) Houten, nabij Utrecht. Goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. 

Als jij behoefte hebt om deel te nemen, of je kent iemand die baat bij deze groep kan hebben, neem dan contact op met Sylvia van Dort. 

De groep wordt begeleid door Joske van Amsterdam en Sylvia van Dort. Joske is Geestelijk Verzorger (in opleiding) en coördinator Steun bij Rouw Humanitas Utrecht. Zij begeleidt mensen in rouw en heeft ervaring met het bieden van rouwondersteuning aan nabestaanden na zelfdoding. Sylvia is rouwondersteuner en coördinator NNZ bij Humanitas. Tevens is zij ervaringsdeskundige. 

Voorafgaand aan de start van groep nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie of eerst even een gesprek: je bent van harte welkom! 

Contact: 06 – 39202030 

Of e-mail: NNZ.utrecht@gmail.com

Er wordt een bijdrage gevraagd van 50 euro.

NB. Op dit moment zit de groep vol. Je kan wel op de wachtlijst geplaatst worden.  

Op maandagavond 4 november 2019 start een lotgenotengroep voor jongeren die een ouder/broer of zus zijn verloren door zelfdoding. De groep komt een tiental keer bij elkaar met later in de tijd een terugkom bijeenkomst. Behalve aandacht aan rouw en hoe verder met het verlies, wordt er aandacht geschonken aan wat het betekent wanneer je vader, moeder of je broer of zus een eind aan zijn/haar leven heeft gemaakt. Het is fijn om van elkaar te horen hoe de ander ermee omgaat. Om te ervaren dat je niet de enige bent met vragen, twijfels en verdriet. Belangrijk om te weten is dat het verlies niet van recente datum hoeft te zijn. Voor veel jongeren komt de tijd waarin je gaat voelen welke gevolgen dit grote verlies voor je heeft, vaak pas later in je leven. 

De groep wordt begeleid door Paula Witte en Sylvia van Dort. Paula begeleidt rouwgroepen voor jongeren bij Humanitas. Voorafgaand aan de start van de groep krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. De groep zit vol

Voor informatie en/of aanmelding kan je contact opnemen met Sylvia van Dort: 06 39202030 of via e-mail: nnz.utrecht@gmail.com