Lotgenotengroep partnerverlies

Wanneer je je partner verloren bent kan deelname aan Lotgenotengroep Partnerverlies veel steun geven. Juíst als je niet weet hoe je verder moet, dankzij herkenning en erkenning.

Het verlies van een partner is bijzonder ingrijpend. Je staat er alleen voor. De gezamenlijke toekomst is ineens verdwenen, de lege plek aan tafel en naast je in bed maken het gemis erg voelbaar. Daarnaast sta je nu alleen voor alle praktische zaken die gedaan moeten worden. In de lotgenotengroep partnerverlies  ontmoet je mensen die jouw verhaal en gevoelens herkennen. Dat geeft steun. 

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het overlijden, de uitvaart, reacties van mensen in de omgeving, herinneringen: opzoeken of vermijden? Hoe ga je om met gevoelens zoals boosheid, angst en schuldgevoel? Hoe ga je om met speciale dagen? Hoe zorg je voor jezelf? De toekomst: nabestaan of voortleven? En vanzelfsprekend gesprekspunten die de deelnemers inbrengen.

In een lotgenotengroep voel je dat je niet alleen staat. Doordat iedereen in de groep iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, is er vanaf het begin veel herkenning en begrip. Door het delen van verhalen, ervaringen en gevoelens van anderen, ontvang je niet alleen steun, maar geef je het ook.

In maart gaan we starten met een nieuwe groep; vanaf eind februari houden we kennismakingsgesprekken. Er hebben zich al veel mensen aangemeld.

De lotgenotengroep bestaat uit vijf tot acht personen. Er zijn 8 bijeenkomsten in het gebouw van Humanitas, vlakbij het station Overvecht. De groep wordt begeleid door Willemien Ausems en Renee Lommen van Humanitas Utrecht, Steun bij Rouw.

Als je behoefte hebt om deel te nemen, neem dan contact op met Renee Lommen, coördinator Steun bij Rouw bij Humanitas Utrecht. Voorafgaand aan de groep is er een kennismakingsgesprek.

Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met ons via:

Telefoon: 06 – 35130448 (bij voorkeur) of kantoor:030 – 2524030.

Of e-mail: sbr.utrecht@humanitas.nl

De eigen bijdrage bij deelname is 50 euro.