Lotgenotengroep partnerverlies

Wanneer je je partner verloren bent kan deelname aan Lotgenotengroep Partnerverlies veel steun geven. Juíst als je niet weet hoe je verder moet, dankzij herkenning en erkenning.

Het verlies van een partner is bijzonder ingrijpend. Je staat er alleen voor. De gezamenlijke toekomst is ineens verdwenen, de lege plek aan tafel en naast je in bed maken het gemis erg voelbaar. Daarnaast sta je nu alleen voor alle praktische zaken die gedaan moeten worden. In de lotgenotengroep partnerverlies  ontmoet je mensen die jouw verhaal en gevoelens herkennen. Dat geeft steun. 

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het overlijden, de uitvaart, reacties van mensen in de omgeving, herinneringen: opzoeken of vermijden? Hoe ga je om met gevoelens zoals boosheid, angst en schuldgevoel? Hoe ga je om met speciale dagen? Hoe zorg je voor jezelf? De toekomst: nabestaan of voortleven? En vanzelfsprekend gesprekspunten die de deelnemers inbrengen.

In een lotgenotengroep voel je dat je niet alleen staat. Doordat iedereen in de groep iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, is er vanaf het begin veel herkenning en begrip. Door het delen van verhalen, ervaringen en gevoelens van anderen, ontvang je niet alleen steun, maar geef je het ook.

In het voorjaar gaat er weer een groep van start. Dit keer worden de bijeenkomsten gehouden in Houten, bij Houten & CO, gelokaliseerd boven de bibliotheek, naast het station. Adres: Onderdoor 160, 3995 DX Houten. De locatie is zowel met OV als eigen vervoer goed bereikbaar.

De lotgenotengroep bestaat uit vijf tot acht personen. Er zijn 6 - 8 bijeenkomsten. De groep wordt begeleid door Willemien Ausems en Renee Lommen van Humanitas Utrecht, Steun bij Rouw

Als je behoefte hebt om deel te nemen, neem dan contact op met Renee Lommen, coördinator Steun bij Rouw bij Humanitas Utrecht. Voorafgaand aan de groep nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie of eerst even een oriënterend gesprek: je bent van harte welkom! 

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn gaat de groep van start.

Contact: 06 – 35130448 (bij voorkeur) of kantoor:030 – 2524030.

Of e-mail: sbr.utrecht@humanitas.nl

De eigen bijdrage bij deelname is 50 euro.

Stichting Tröst - Ontmoetingsplaats voor mensen die met verlies door de dood te maken heeft.