Utrecht

Studiemaatjes

Samen student leren zijn.

Voor wie?
Studeren of het studentenleven ontdekken kan lastig zijn als je ook psychische problemen hebt. Soms heb je iemand nodig die naast je staat, bij wie je verhaal kwijt kan en die je kan helpen bij het studeren, maken van een planning, stellen van prioriteiten of het leren kennen van het sociale studentenleven. Het kan lastig zijn om dit aan je familie of vrienden te vragen.
Ben jij een HBO- of WO-student in Utrecht en herken jij je in bovenstaande omschrijving? Een studiemaatje kan uitkomst bieden!
 
Wat houdt het in?
Je wordt gekoppeld aan een enthousiaste vrijwillige student; dit wordt jouw studiemaatje. Je studiemaatje hoeft niet dezelfde studie te doen als jij. Het contact kenmerkt gelijkwaardigheid en betrokkenheid. Het biedt je daardoor de ruimte om je zelfbeschikking te vinden en optimaliseren.
 
Jullie spreken gemiddeld 1 keer in de week af (in Utrecht). Je studeert samen of je bespreekt vragen over de studie of het dagelijks studentenleven. Het mooie van dit contact is dat je van elkaar kunt leren hoe je je dagelijks leven invult en samen het studentenleven verder kunt leren ontdekken.
 
Als je behoefte hebt aan een studiemaatje, neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek (zie hiernaast voor contactgegevens).
Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

Aldus wiskundestudent Johanneke