Studiemaatjes

Samen leer je meer!

Voor wie?
Studeren of het studentenleven ontdekken kan lastig zijn als er sprake is van (psychische) problematiek. Soms heb je iemand nodig die naast je staat, bij wie je verhaal kwijt kan en die je kan helpen bij het studeren, maken van een planning, stellen van prioriteiten of het leren kennen van het sociale studentenleven. Het kan lastig zijn om dit aan je familie of vrienden te vragen.

Ben jij student in Utrecht en herken jij je in bovenstaande omschrijving? Een studiemaatje kan uitkomst bieden!Wat houdt het in?
Je wordt gekoppeld aan een enthousiaste vrijwillige student; dit wordt jouw studiemaatje. Je studiemaatje hoeft niet dezelfde studie te doen als jij. Het contact kenmerkt gelijkwaardigheid en betrokkenheid.

Jullie spreken 1 keer in de week af (in Utrecht). Je studeert samen of je bespreekt vragen over de studie of het dagelijks studentenleven. Het mooie van dit contact is dat je van elkaar kunt leren hoe je je dagelijks leven invult en samen het studentenleven verder kunt leren ontdekken. Samen student zijn!

Deelnemen?

Als je behoefte hebt aan een studiemaatje, neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek (zie hiernaast voor contactgegevens), of vul hier het aanmeldformulier deelnemer in.

Vrijwilliger worden?

Ben jij een mbo-, hbo- of wo-student en herken jij jezelf in de rol van studiemaatje? Dan willen we graag kennis met je maken zodat jij meer over jezelf kan vertellen en wij meer over het project. Vul hier het aanmeldformulier vrijwilliger in.

Aangemeld als vrijwilliger en dan?

In dit filmpje kun je zien welke stappen er volgen als je je aangemeld hebt als vrijwilliger bij Humanitas Utrecht.

//www.youtube-nocookie.com/embed/9pAJ22WUFhA