Vriendschappelijk Huisbezoek

Je staat er niet alleen voor

Voel je je soms alleen en heb je behoefte aan een luisterend oor? Of wil je (nieuwe) activiteiten ondernemen? Met Vriendschappelijk Huisbezoek sta je er niet langer alleen voor. We koppelen je aan een maatje met wie je enkele hobby’s of interesses deelt. Je maatje is er om naar je te luisteren en ondersteunt je bij het zetten van kleine stappen die aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld praten over wat je bezighoudt, samen nieuwe mensen ontmoeten of activiteiten ondernemen binnen- en buitenshuis. Zo krijg je weer (meer) plezier in je leven.


Ben je geïnteresseerd in Vriendschappelijk Huisbezoek? Je kunt je aanmelden als je:

  • Behoefte hebt aan een luisterend oor en gezelligheid.

  • Kleine stappen wilt zetten om nieuwe mensen te ontmoeten en/of nieuwe activiteiten te ondernemen. 

  • Gekoppeld wilt worden aan een maatje dat bij jou thuis komt of waarmee je op pad gaat.

  • Een jaar lang iedere week 1 uur of om de week 2 uur beschikbaar bent. Jullie bepalen samen wanneer jullie elkaar zien.

Mensen met alzheimer of dementie kunnen terecht bij U-centraal

Herken jij jezelf hierin?
Meld je aan via dit formulier. Je kunt ons ook mailen, appen of bellen (zie kader). Twijfel je of dit wat voor jou is? Neem gerust contact op voor meer informatie. 

banner vhb

Zelf een maatje worden?

  • Je kunt maatje worden als je:

  • het leuk vindt om met je tijd en aandacht iets te betekenen voor mensen die zich alleen voelen.

  • het leuk vindt om met iemand te werken aan het zetten van kleine stappen. Bijvoorbeeld in het opbouwen van een sociaal netwerk.

  • ongeveer een jaar lang, om de week 1,5 tot 2 uur per beschikbaar bent. Jullie bepalen samen wanneer jullie elkaar zien.

Wij bieden een verplichte basistraining aan van 2 bijeenkomsten, omdat wij geloven dat je zo beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. En zo doe jij jouw vrijwilligerswerk met meer plezier. Voor wie daarna nog meer verdieping zoekt hebben we een uitgebreid, afwisselend en kwalitatief trainingsaanbod.

Aanmelden
Meld je aan via dit formulier. Je kunt ons ook mailen, appen of bellen (zie kader). Heb je nog vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn
Wij kunnen Vriendschappelijk Huisbezoek ook in Leidsche Rijn aanbieden. Het accent ligt hierbij op het koppelen van 70+’ers aan leeftijdsgenoten. Woont u in Leidsche Rijn en bent u 70 jaar of ouder? Meld u dan aan via dit formulier of neem contact met ons op voor meer informatie.

Talentontwikkeling
Ben je tussen de 18 en 28 jaar? Dan kun je naast je vrijwilligerswerk als maatje ook een talentontwikkelingstraject bij ons volgen. In zes maanden tijd ontdek je bij MDT samen met andere jongeren wat jouw talenten zijn, krijg je extra coaching en toffe workshops, en veel gezelligheid!

31-5-2021 Vrijwilliger in het zonnetje: Karin

Ik heb altijd veel empathie en sympathie gehad voor mensen  die niet in de grote massa zitten. Als je dan bij Humanitas kijkt, dan ga je voor dit project, voor Vriendschappelijk Huisbezoek. 

Ik zou die meid voor geen goud willen missen

Na het overlijden van haar man mist Leny gezelschap. Vrijwilliger Jamie van Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek komt elke week langs voor een praatje of een spelletje.

//www.youtube-nocookie.com/embed/YqGC0tN5TQ4