Vriendschappelijk Huisbezoek

Vanwege de corona maatregelen passen we de vorm van ‘Vriendschappelijk huisbezoek’ tijdelijk aan.
Dit betekent dat het intakegesprek telefonisch (evt. videobellen) plaats zal vinden.
Ook het contact tussen maatjes zal in eerste instantie via skype/videobellen/bellen plaatsvinden.
De bedoeling is dat, zodra dit weer mogelijk is, het contact weer face-to-face zal worden

Vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek
Van aandacht knapt elk mens op. Daarom is er Vriendschappelijk Huisbezoek. Een kopje koffie en een praatje, of gewoon een luisterend oor is vaak al heel fijn. Lijkt het je leuk om mensen thuis te bezoeken en hun wat aandacht te geven? Dan is dit wat voor jou.

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die nu eenmaal niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.

De deelnemers aan Vriendschappelijk Huisbezoek willen graag bezoek ontvangen. Gewoon, om eens een praatje te kunnen maken. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je kunt echt iets voor iemand betekenen. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby’s of interesses deelt. Zo heeft vrijwilliger Suzanne een gezamenlijke passie voor sport met haar deelnemer. Lees hier haar ervaringsverhaal. 

Herken jij je hierin? 

  • Je vindt het leuk om met elkaar op te trekken op basis van gelijkwaardigheid - je bent vrijwilliger, geen hulpverlener.
  • Je neemt de tijd om samen een vriendschappelijk contact op te bouwen.
  • Je hebt de tijd om de deelnemer ongeveer een jaar lang elke 14 dagen een bezoekje te brengen van ongeveer 2 uur. Overdag, ‘s avonds of in het weekend, net wat je uitkomt.

Interesse om je aan te melden als vrijwilliger? Vul dan het aanmeldformulier in.  

Wil jij een maatje?
Wil jij wel eens vriendschappelijk thuis met iemand praten? Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. 

Humanitas Huisbezoek is er voor iedereen die zich alleen voelt of dreigt te worden. Een vrijwilliger biedt ondersteuning bij het opbouwen en onderhouden van een - nieuw - sociaal netwerk. Jullie kunnen samen activiteiten ondernemen, een wandeling maken of ’gewoon’ een kopje koffie drinken en wat praten.

De vrijwilliger bezoekt je om de week zo'n twee uur per keer, met als richttijd om dit sowieso een jaar te blijven doen. Doel is dat je (meer) plezier hebt in je leven en je onderdeel voelt van de samenleving.

Je kunt contact met ons opnemen via  of telefonisch via 06 82012900.

'Ik zou die meid voor geen goud willen missen'

Na het overlijden van haar man mist Leny gezelschap. Vrijwilliger Jamie van Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek komt elke week langs voor een praatje of een spelletje.

//www.youtube-nocookie.com/embed/YqGC0tN5TQ4

Interessante links:

WijkConnect - wijkagenda voor activiteiten in de wijk

Word jij Barts maatje?

Bart van 80 is op zoek naar iemand die gezellig bij hem langs wil komen. Bart woont in Oog en Al en zou het fijn vinden als iemand hem met regelmaat komt bezoeken en hem zo wat minder eenzaam maakt. Ook zou het fijn zijn als Bart met wat hulp zijn netwerk kan vergroten.

Aangemeld en dan?

In dit filmpje kun je zien welke stappen er volgen als je je aangemeld hebt als vrijwilliger bij Humanitas Utrecht.

//www.youtube-nocookie.com/embed/9pAJ22WUFhA