Workshop Geldzorgen

Schulden, achterstanden, armoede, geldzorgen... Veel inwoners en gezinnen in Utrecht worstelen ermee en de gevolgen ervan zijn groot. Maar gevoelens van schaamte staan vaak in de weg om ze met professionals of vrijwilligers te bespreken en om hulp te zoeken. 

In deze workshop leer je meer over de gevolgen van chronische geldstress en het belang om daar iets aan te doen. Geldstress beïnvloedt het denken en het doen van veel inwoners en creëert daardoor ook problemen op andere leefgebieden zoals gezondheid, opvoeding, werk en opleiding. Jij leert vervolgens hoe je dit thema op een laagdrempelige manier bespreekbaar kunt maken en hoe jij mensen vervolgens in een gesprek misschien kunt motiveren om stappen te zetten in de richting van hulp en een oplossing. De workshop is praktisch, informatief en interactief. Je gaat naar huis met concrete inzichten, tips en handvatten.

De workshop wordt gegeven door Marc Anderson of Peter Wesdorp. Beide zijn ervaren en enthousiaste trainers en opleiders van wat zij ‘praatprofessionals’ noemen. Zij ondersteunen verschillende gemeenten, instanties en vrijwilligersorganisaties op het terrein van armoede- en schuldenproblematiek.

Voor: professionals, vrijwilligers en inwoners van de gemeente Utrecht
Wanneer:
Trainer: Marc Anderson
Aanmelden: https://workshopsgeldzorgenvoorjaar2020.eev-gu.nl/page/687510

Deze workshop staat ook gepland op:

  • Donderdag 18 juni van 13.30 tot 17.00 uur door Marc Anderson
Terug naar overzicht