Utrecht

Workshop: Omgaan met een kwetsbare doelgroep

Inhoud
Hoe is het om dakloos te zijn? Hoe beïnvloeden schulden je leven? Hoe is het om in de hulpverlening te zitten? Welke vooroordelen heb je over mensen die hiermee te maken hebben? Hoe kun je met iemand uit een kwetsbare doelgroep omgaan? Welke vragen kun je stellen en welke niet? Hoe werk je samen en met welke dingen kun je rekening houden? In deze workshop nemen twee ervaringsdeskundigen je mee in hun wereld en wordt bij deze vragen stilgestaan. 

Trainers
De workshop wordt gegeven door vrijwilligers van U-2B Heard!, een cliëntenplatform voor en door (kwetsbare) jongeren die in aanraking zijn gekomen met wooninstanties, jeugdzorg en andere instanties, door bijvoorbeeld het hebben van schulden of problemen in de familiekring. Ze doen onderzoek naar de huidige situatie, denken na over toekomstperspectieven en geven gevraagd en ongevraagd advies. Ze staan in contact met de gemeente en diverse instellingen. U-2B Heard! onderscheidt zich door de actieve participatie van jongeren uit Utrecht, allen uit verschillende wooninstellingen en met verschillende achtergronden.

Doelgroep
Iedereen die geïnteresseerd is in ervaringsdeskundigheid en meer wilt weten over samenwerken met een kwetsbare doelgroep. Er is geen voorkennis vereist.

Locatie
Vrijwilligerscentrale Utrecht. Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht. 

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan hier

Terug naar overzicht