Utrecht

Make a Difference Today

Wat is MDT?

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Misschien heb je er al wel eens van gehoord. Iedereen tussen de 16 en 26 jaar kan via de MDT vrijwilligerswerk komen doen bij Humanitas. Met het doen van vrijwilligerswerk doe je iets goeds voor een ander en je leert er zelf ook nog van. Doen dus!

Wat kun je bij Humanitas doen?

De vraag is, wat wil je doen? Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden! Van het organiseren van een vrijwilligersfeest tot wekelijks taalles geven. Ook is er ruimte voor eigen input en ideeën. Hoeveel tijd je hier in steekt, bepaal je zelf.

Een aantal mogelijkheden:

  • Lid van het jongerenpanel. Als lid denk je mee over alles wat Humanitas Utrecht aangaat. Hoe kunnen we nieuwe vrijwilligers werven? Wat vind je van onze begeleiding? Hoe houden we onze vrijwilligers betrokken en enthousiast?

  • Organisatie van evenementen, zoals een feest voor alle vrijwilligers van Humanitas Utrecht.

  • Projectcoördinator zijn van een van onze zeven projecten. Voor de projecten Taalmaatjes en Thuisadministratie zijn we nu op zoek naar nieuwe coördinatoren, maar ook bij andere projecten zijn er mogelijkheden.   

  • Maatje zijn van iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Als maatje spreek je een keer per week af met een deelnemer die jouw ondersteuning tijdelijk nodig heeft, bijvoorbeeld om de Nederlandse taal beter te leren of om meer sociale contacten op te doen.  

  • Lid van het Mediateam. Het Mediateam maakt voor onze social media kanalen leuke content: afbeeldingen, blogs, vlogs, animatiefilmpjes, infographics. 
         
  • Het bedenken en opzetten van een nieuw project. Heb jij een goed idee voor een nieuw project? Of lijkt het je leuk om het opzetten van een project van A tot Z mee te maken? Dat kan, er is ruimte voor het ontwikkelen van een nieuw project.

 Wat krijg je ervoor terug?

Behalve dat je leuke mensen ontmoet, bijdraagt aan een sterke samenleving en mooie ervaring (ook voor op je cv) opdoet, is het vaak ook mogelijk om stage-uren te schrijven. Ook krijg je passende training en goede begeleiding. Aan het einde van een geslaagd MDT project schrijven we een aanbeveling voor je.

Hoe kun je je aanmelden?

Wil je graag een MDT project bij Humanitas komen doen? Of wil je meer informatie over de MDT? Stuur dan een whatsappje naar 06 57 09 50 71, een mailtje naar utrecht@humanitas.nl of vul onderstaand formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Aanmeldformulier MDT