1. Lopen - door Aveline Dijkman: Stilstaan en Verdergaan

Lopen - Stilstaan en verdergaan

“Op een bepaalde manier is het al maanden stil in mij. Ik doe de dingen van de dag… Ik ben en leef… Toch is er iets angstaanjagend stil in mij.””

- Liesbeth Gijsbers-

De mensen om je heen zijn al weer verder gegaan met hun leven. Jij bleef achter. En blijft nu nog steeds achter. Dat voelt alleen. Jij bent nog lang niet klaar met het grote verlies. En zul je dat ooit zijn? En wil je dat ooit zijn? Hoe wil jij verdergaan nu je de ander verloren bent?

Doel
Je geeft woorden aan de oorverdovende stilte binnen in je. En je staat stil bij wat er is en was. Je vindt herkenning in de woorden van de andere achterblijvers. En misschien merk je dat je je blik al wat kan richten op verdergaan. Het levenspad weer oplopen.

Werkwijze
In deze sessie word je op laagdrempelige wijze uitgenodigd om emoties die er in jezelf als achterblijver leven, en in andere achterblijvers, te verkennen en te herkennen.

Met behulp van een visualisatie staan we er daarna bij stil en kijken we naar ‘verder’. Op een laagdrempelige, interactieve manier. We lopen; praten hoeft niet. Ook zonder woorden kunnen we ervaringen delen.

Aveline Dijkman (1956)
Aveline Dijkman is sinds 2003 werkzaam als coach en opleider van coaches in haar eigen bedrijf DAT. Ze coacht mensen op ‘zelfmanagement’: hoe ga ik om met mijn tijd, mijn werk, met de ander en vooral… met mezelf (www.DATcoaching.nl).
Aveline verloor haar zusje door zelfdoding.

Terug naar het nieuwsoverzicht