4.Leren - door Annemiek Baudoin: Rouwen toen en nu. Hoe rouw jij?

Rouwen toen en nu. Hoe rouw jij?

Veel mensen zijn bekend met de vijf rouwfasen van Kübler-Ross. Maar ieder mens rouwt op zijn eigen manier. Er zijn geen regels en er is geen goede of foute manier. In de loop van de tijd zijn er verschillende, meer bruikbare, ‘rouwmodellen’ ontwikkeld. In deze sessie maak je hiermee kennis.

Doel
Je krijgt een bredere kijk op rouw. In de aangereikte theorie kun je herkenning vinden. Wat maakt rouw na het verlies van een naaste na zelfdoding extra moeilijk? Je kunt ontdekken wat jouw manieren van omgaan met je verlies zijn.

Werkwijze
Het eerste deel van de sessie is een presentatie. In het tweede deel word je uitgenodigd om je eigen manier van rouw te onderzoeken. Er wordt gebruik gemaakt van poëzie en Symboolstenen. Het is een eenvoudige en zachte -maar geen softe- methode om zicht te krijgen op jouw proces van rouw.

Annemiek Baudoin (1968)
Annemiek Baudoin heeft Rouwbegeleidingskunde (postbachelor HU, 2017) gestudeerd. Zij was vrijwilligster bij Humanitas Steun bij Rouw en bezocht mensen thuis. Samen met Sylvia van Dort begeleidde zij Lotgenotengroepen Nabestaanden Na Zelfdoding.

Terug naar het nieuwsoverzicht