#eenkleingebaar

Het idee is eenvoudig: doe een kerstkaartje in de bus, maak een praatje of deel een ander klein gebaar met iemand. Op die manier kunnen we laten weten dat we er voor elkaar zijn, ook nu er door de coronacrisis veel minder kan. Deel vervolgens wat jij doet voor een ander op social media en gebruik de hashtag #eenkleingebaar. Zo nodigen we samen steeds meer mensen uit iets voor een ander te doen in deze moeilijke tijd. Lees ook dit mooie artikel op de NOS over #eenkleingebaar. 

Complimentenboekjes
Bij onze afdeling hebben we complimentenboekjes, waarmee je 10 mensen een compliment kan geven. Het AD kwam bij ons langs om hier meer over te horen. Bekijk de mooie reportage met coördinator Charlotte en vrijwilliger Malvina hier. 

Humanitas geeft jou graag #eenkleingebaar 
Vanuit de campagne #eenkleingebaar kunnen we alle vrijwilligers een bedankje sturen, letterlijk #eenkleingebaar. Een prachtige kans die we met beide handen aangrijpen om al onze mensen in het 75-jarig jubileumjaar toch een attentie te kunnen sturen. Deze hoef je niet te bestellen; hij valt rond de kerstdagen bij je in de bus.

Wie maken #eenkleingebaar mogelijk?
#eenkleingebaar is een nationale actie, die wordt aangejaagd door vrijwilligersorganisaties Humanitas, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, Stichting Present en ‘Niet Alleen’. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht