Even voorstellen: vrijwillig coördinator Kees

Mijn naam is Kees van der Rhee. Ik ben sinds februari 2020 actief als vrijwilliger/coördinator bij Steun bij Rouw (SBR) van Humanitas Utrecht. Dit doe ik samen met de twee andere coördinatoren van SBR, Joske en Renee, die mij hartelijk ontvangen en enthousiasmerend ingewerkt hebben. Dat inwerkproces werd snel – het zal er eens niet over gaan – verstoord door de coronacrisis: telefonische intakes en zoom-overleggen zijn bij een gevoelig thema als rouw schrale middelen.

Bij een rouwproces maak je mensen in een kwetsbare fase van hun leven mee. Het omgaan met verlies, verdriet en rouw vergt de kracht om naast - wat wel genoemd wordt - de rouwarbeid, ook inhoud te geven aan het leven van dag-tot-dag. Een zware klus: veel mensen kunnen daar wel steun bij gebruiken. In mijn persoonlijk leven hebben zich de laatste jaren ook ingrijpende veranderingen voorgedaan die gepaard gingen met verlies en rouw, waarin ik een nieuwe balans heb moeten vinden. Graag wil ik deze persoonlijke ervaring, gekoppeld aan mijn professionele verleden als psychotherapeut in de GGZ, inzetten om anderen tot steun te zijn.

Naast mijn vrijwilligerswerk vaar ik graag met mijn grachtenbootje door de Utrechtse singels, geef ik mijn bourgondisch kanten graag de ruimte in de Utrechtse horeca en ga ik 4 x per week naar de sportschool (al kunnen beiden nu even niet). En heb ik een grote passie voor muziek.

Mocht je meer willen weten over Steun bij Rouw, nader kennis willen maken, of gewoon nieuwsgierig zijn, mail me: sbr.utrecht@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht