Even voorstellen: onze nieuwe coördinatoren

Afgelopen tijd hebben we een aantal nieuwe vrijwillig coördinatoren verwelkomt. We stellen ze graag aan je voor!

Corianne - Coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek 

Het aankomende jaar loop ik stage bij Humanitas. Het project waar ik coördinator van ben is Vriendschappelijk Huisbezoek. Ik ben Corianne. In de zomer ben ik getrouwd en daarna zijn we samen op roadtrip geweest naar vijftien verschillende landen met als eindbestemming Turkije. Met heel veel nieuwe energie ben ik begonnen aan mijn derdejaars stage van mijn studie Social Work. Ik ben meestal vier dagen per week te vinden op kantoor. Ik hoop je snel te zien en te spreken. 

Maud - Coördinator Thuisadministratie

Ik ben Maud, 19 jaar oud. Zelf kom ik uit Wageningen, maar ik vind Utrecht een erg gezellige stad en ik ga hier dan ook voor het 3e jaar studeren. Ik studeer Social Work aan de Hoge School Utrecht en zal het aankomende jaar stage lopen bij Humanitas. Vanaf september zal ik de rol van vrijwillig coördinator thuisadministratie op mij nemen en ben ik voor dit project een aanspreekpunt. Ik ben erg leergierig en heb dan ook veel zin in mijn stage bij Humanitas!

Ik ben van mening dat je met vrijwilligerswerk op een hele simpele manier heel veel kan betekenen voor mensen, dat is wat mij dan ook zo aansprak bij Humanitas. Zelf weet ik vanuit mijn eigen omgeving dat financiële problemen erg veel stress bij mensen kunnen opleveren. Door mij in te zetten voor dit project denk ik veel mensen te kunnen helpen en ik ben dan ook erg blij dat ik deel mag uitmaken van deze mooie organisatie!

Laura - Coördinator Taalmaatjes

Hoi! Mijn naam is Laura en ik ben 23 jaar oud. Ik zit in het derde jaar van mijn studie Social Work op de Hogeschool Utrecht.

Ik heb onwijs veel zin in dit jaar, want ik kom stage lopen bij Humanitas! Wat mij zo aanspreekt is de passie die iedereen hier voor vrijwilligerswerk heeft. Dit komt omdat ik dit zelf ook al 5 jaar lang doe bij diverse organisaties. Ook is Nederlands voor mij niet mijn eerste taal en weet ik als geen ander dat het hartstikke lastig kan zijn om een nieuwe taal te moeten leren. Soms hebben mensen net even wat meer hulp nodig en dat is wanneer Humanitas er voor je is.

Ik zal coördinator worden van het project Taalmaatjes. Taal is een belangrijk onderwerp als we kijken naar zelfvertrouwen, het sociale netwerk en meedoen in de maatschappij. Maar als mensen niet beschikken over de juiste sociale contacten om de taal beter te kunnen spreken, lopen ze vast. Omdat taal dagelijks overal bij komt kijken heb ik gekozen om mij hier voor in te zetten. Hoe mooi is het dat wij, als vrijwilligers, mensen hiermee kunnen helpen!

Ik heb er zin in om nieuwe vrijwilligers en deelnemers te koppelen zodat wij nog meer mensen kunnen helpen met het spreken van de Nederlandse taal!

Mirthe- Coördinator Taalmaatjes

Hai! Ik ben Mirthe. Ik woon in IJsselstein met mijn vriend en twee kinderen. Ik hou van snowboarden, hardlopen en dansen. Ik werk als freelancejournalist/videomaker én ben sinds afgelopen maand vrijwillig coordinator bij het project Taalmaatjes. Al langer liep ik met het idee rond om vrijwilligerswerk te gaan doen en aangezien taal een belangrijk onderdeel is in mijn werk, leek mij dit de perfecte functie. Toen ik jong was voelde ik mij vreselijk onthand als ik in het buitenland moest vragen waar de wc was en ik niet wist hoe. Hoe onzeker ik ervan werd en niet durfde. Toen een Amerikaans meisje bij ons kwam wonen, veranderde dat. Ineens durfde ik overal Engels te praten. En dat gevoel is zo belangrijk. Hopelijk kan ik ervoor zorgen dat nog meer deelnemers een passend maatje vinden waardoor zij zich ook zo vrij gaan voelen. 

Fatima - Coördinator Get a Grip  

Het werk van een coördinator lijkt eigenlijk wel op mijn werk als HR-medewerker. Ik voer gesprekken met vrijwilligers en deelnemers en ga opzoek naar de juiste match. Ik heb als maatschappelijk werker in de vrouwenopvang gewerkt met vrouwen met grote financiële problemen. Daar ontdekte ik dat ik de meeste affiniteit heb met jongeren. Die willen heel graag dat hun situatie verandert en grijpen kansen met beide handen aan. Ik geloof dat Get a Grip een verschil kan maken doordat jongeren nieuwe vaardigheden leren om grip te krijgen op hun financiën en daarbij tijdelijk ondersteund worden door een vrijwilliger. Extra leuk vind ik het dat vrijwilligers en deelnemers in dezelfde leeftijdscategorie vallen, omdat je dan elkaars taal spreekt. Ik voel me welkom bij Humanitas en wil dat gevoel ook graag aan anderen geven.

Terug naar het nieuwsoverzicht