Humanitas en HEMA Foundation gaan samenwerken

Klanten van HEMA kunnen vanaf 24 december hun gespaarde punten doneren aan voorleesboeken voor kinderen met een taalachterstand. Vrijwilligers van Humanitas mogen deze boeken uitdelen. Deze actie is het begin van een mooie samenwerking.

HEMA Foundation heeft een speciaal kinderboek met app ontwikkeld voor kinderen met een taalachterstand. Rond de kerst kunnen HEMA-klanten hun online gespaarde HEMA-punten doneren aan deze actie. De boeken worden verspreid door Humanitas, VoorleesExpress en de voedselbanken.

Nul tot vier jaar
Vrijwilligers van Home-Start en de voorleesactiviteiten van Humanitas kunnen de boeken gebruiken in gezinnen waar het echt nodig is, om op een nieuwe vernieuwende manier ouders te stimuleren om voor te lezen en met hun kinderen in gesprek te gaan. Het is een leuk boek voor kinderen van nul tot vier jaar, vinden de co√∂rdinatoren van Home-Start die al een conceptversie hebben gezien. 

Laaggeletterdheid
HEMA Foundation zet zich in voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen aan het dagelijkse leven. De komende jaren gaat de aandacht van de stichting specifiek uit naar een betere taalvaardigheid onder kinderen van nul tot vier jaar, samen met Humanitas. We zijn in gesprek over verdergaande samenwerking in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht