Humanitas Utrecht en Lijn 5 slaan de handen ineen

Humanitas biedt mensen in een kwetsbare situatie ondersteuning om er zelf weer bovenop te komen. We doen dat vanuit gelijkwaardig van mens tot mens contact. In 2018 slaan Lijn 5, een organisatie die kinderen en jongvolwassenen ondersteunt, en Humanitas Utrecht de handen ineen. We vinden het belangrijk om deelnemers, die het soms moeilijk hebben, steun en motivatie te geven.

In deze pilot van Slachtoffers van Maatjes van Mensenhandel en (eer)gerelateerd geweld zetten we vrijwilligers in, naast de officiële hulpverlening van Lijn5. In de gemeente Utrecht willen Lijn5 en Humanitas Utrecht een integrale aanpak ontwikkelen voor sociaal kwetsbare jongeren binnen de modules De Flatjes en Begeleid Zelfstandig Wonen. Lijn5 wil in de toekomst nog meer samenwerken met vrijwilligers, want vrijwilligers bieden rust, tijd en aandacht voor de cliënten die dat nodig hebben. ‘’Ik onderneem nieuwe activiteiten met mijn maatje die ik eerst niet durfde’’, aldus deelnemer Tanja.

Lijn5 en Humanitas Utrecht evalueren de pilot in maart. Mocht u zich willen aanmelden als vrijwilliger kunt u kijken op www.humanitas.nl/utrecht, bellen naar 030-2524030 of mail naar msm.utrecht@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht