Humanitas werkt samen met Maatje achter de Voordeur

Coördinatoren Vera en Joeri van het Maatjesproject Slachtoffers Mensenhandel leveren een grote bijdrage aan het project Maatje achter de Voordeur. Met Humanitas als samenwerkingspartner professionaliseert het project.

Co√∂rdinatoren Vera en Joeri laten weten: "Nadat het Maatje achter de Voordeur project van start was gegaan, bleek er al snel behoefte aan een bestaande structuur en werkwijze voor het maken van maatjeskoppelingen. Daar zijn wij voor benaderd. Samen met verschillende betrokkenen in dit project zijn duidelijke samenwerkingsafspraken gemaakt. Intakegesprekken met deelnemers doen de ervaringswerkers zelf en de uiteindelijke koppeling met gezinnen doen wij samen".

Het doel van Maatje achter de Voordeur is om het taboe rondom huiselijk en seksueel geweld te lijf te gaan. En om samen een positieve beweging te vormen die de stilte over dit thema doorbreekt. Maatje achter de Voordeur kenmerkt zich als uniek project. Nog niet eerder werden er in Utrecht maatjes met ervaring met huiselijk geweld ingezet bij gezinnen en alleenstaanden met of zonder kinderen.

Terug naar het nieuwsoverzicht