Start Lotgenotengroep Rouw Partnerverlies

Het verlies van een partner is bijzonder ingrijpend. Je staat er alleen voor. De gezamenlijke toekomst is ineens verdwenen, de lege plek aan tafel en naast je in bed maakt het gemis erg voelbaar. Daarnaast sta je voor praktische zaken die je partner eerder deed. In een groep ontmoet je mensen die jouw verhaal en gevoelens herkennen. De  groep bestaat uit zes tot acht personen en komt acht maal bijeen gedurende drie maanden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Kennismaken met elkaar,  Het overlijden, De uitvaart, Reacties van mensen in de omgeving, Herinneringen: opzoeken of vermijden? Boosheid, angst en schuldgevoelens, Omgaan met speciale dagen, Hoe zorg je voor jezelf? De toekomst: nabestaan of voortleven? En vanzelfsprekend gesprekspunten die de deelnemers inbrengen.

 

In een lotgenotengroep voel je dat je niet alleen staat. Doordat iedereen in de groep iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, is er vanaf het begin veel herkenning en begrip. Door het delen van verhalen, ervaringen en gevoelens van anderen, ontvang je niet alleen steun, maar geef je het ook.

In het najaar van 2018 begin oktober  gaat er weer een groep van start. Als je behoefte hebt om deel te nemen, neem dan contact op met Renee Lommen, Humanitas Utrecht, project Steun bij Rouw. Zie ook onder 'Nieuws' op de website. De eigen bijdrage bij deelname is 50 euro.

De groep wordt begeleid door Willemien Ausems en Renee Lommen.

Voorafgaand aan de groep nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek (eind augustus, begin september) Wil je meer informatie of eerst een oriënterend gesprek: je bent van harte welkom! 

Contact: 06 – 35130448 (bij voorkeur) of kantoor:030 – 2524030.

Of e-mail: sbr.utrecht@humanitas.nl

Interessante links:

Stichting Tröst - Ontmoetingsplaats voor mensen die met verlies door de dood te maken heeft.

 

Contact

Coördinatoren Renee Lommen

Terug naar het nieuwsoverzicht