Make a Difference Today: start jouw maatschappelijke diensttijd!

 Vanaf 1 juni kunnen jongeren bij Humanitasafdeling Utrecht en Young Ambitionmeedoen aan een unieke Maatschappelijke Diensttijd (MDT). In een half jaar doen de jongeren vrijwilligerswerk bij Humanitas met begeleiding van een jongerencoach. Daarbij kunnen ze diverse interessante trainingen volgen, zoals ‘de kracht van gedachten’ en sollicitatietrainingen. Ieder MDT-traject begint met een persoonlijke talentenscan.  

De Maatschappelijke Diensttijd is een initiatief van de landelijke overheid. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.Dat zijn doelen waar Humanitas en Young Ambition zich helemaal in kunnen vinden. Daarom hebben we samen een mooi MDT-traject samengesteld voor Utrechtse jongeren. Dit traject wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van ZonMw.  

Na de uitgebreide talentscan, kiezen de MDT-jongeren het vrijwilligerswerk dat bij hen past. Dat kan zijn als maatje bij bijvoorbeeld Taalmaatjes of Get a Grip, maar ook groepsgewijs in de PR-groep. De jongeren krijgen trainingen gericht op hun vrijwilligerswerk, maar kunnen ook kiezen uit allerlei trainingen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de hele MDT-periode krijgen de jongeren begeleiding van een jongerencoach en wisselen ze onderling ervaringen uit. Iedere jongere die de maatschappelijke diensttijd afrondt, ontvangt een certificaat en een referentie op LinkedIn.  

Meedoen?

Ben je enthousiast geworden over ons MDT-traject? Je kunt je vanaf nu aanmelden. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op jongeren.humanitas.nl 

Of bel of app Rosanne Schutte:  06-57064040

Terug naar het nieuwsoverzicht