Meet-up jongeren en eenzaamheid

Wil jij meedenken over de nieuwe vorm van een maatjesproject van Humanitas met het thema jongeren en eenzaamheid? Sluit aan bij onze meet-up!

Wij willen in kaart brengen hoe Humanitas Utrecht jongeren het beste kan ondersteunen bij de uitdagingen die jongeren ervaren, waaronder gedurende het studieleven. 

Tijdens de meet-up gaan we aan de slag met onderwerpen zoals:

  • Waar lopen jongeren tegenaan?
  • Hoe kan een jongere als vrijwilliger ondersteuning bieden aan een andere jongere die tijdelijk een steuntje in de rug nodig heeft? 
  • Hoe bereik je jongeren, welke woorden gebruik je om ze te bereiken en de schaamte voorbij te gaan om ondersteuning te vragen?

Afgelopen tijd wordt er in het nieuws veel aandacht gegeven aan eenzaamheid onder jongeren. Van jongeren wordt verwacht dat ze een druk sociaal leven hebben, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms heb je iemand nodig die naast je staat, bij wie je je verhaal kwijt kan en die je tijdelijk kan ondersteunen om uiteindelijk weer zelf verder te kunnen. Het kan lastig zijn om dit aan je familie of vrienden te vragen. Een vrijwillig maatje kan hierin een rol spelen. In welke vorm en bij welke uitdagingen ontdekken we graag samen met jou!

Wil jij graag met ons meedenken? Jouw mening/tijd wordt erg gewaardeerd! 

Aanmelden kan via studiemaatjes.utrecht@humanitas.nl of 06-35130446. 

Wat praktische informatie:
De meet-up zal plaatsvinden op 13 februari 2020
Inloop: vanaf 19:15 - Start: 19:30 - Einde: 21:00.
Locatie: MuntMeesters, Leidsekade 117, Utrecht

Hopelijk tot de 13e!

Terug naar het nieuwsoverzicht