Succesvolle taaltafel

Succesvolle taaltafel in de Centrale Bibliotheek

Op 7 november werd in het kader van het project Tel Mee Met Taal een workshop georganiseerd voor taalvrijwilligers van verschillende vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligers van Humanitas, het Gilde, Taal, Taal Doet Meer, Vluchtelingenwerk, Welkom in Utrecht, Stichting Asha en Dock waren aanwezig. In een geanimeerde bijeenkomst konden de vrijwilligers snuffelen en kennismaken met beschikbare boeken en websites voor taalondersteuning. De collectie van de bibliotheek biedt veel mogelijkheden. Met twee inspirerende trainsters zijn 22 vrijwilligers aan de slag gegaan met activerende werkvormen om mensen aan het spreken te krijgen.

Het was een interactief gebeuren waarin vele idee├źn en tips langskwamen; de deelnemers waren na afloop zeer tevreden en noemden het aanbod nuttig, leerzaam en direct toepasbaar in het eigen werk als taalvrijwilliger. 

Bron: https://www.digitaalhuisutrecht.nl/succesvolle-taaltafel-in-de-centrale-bibliotheek/?fbclid=IwAR2XTi1XYfZ7rjt6zoSFnyJNfajygL-HAl04QxmULBNhAIF0tC7kymuNDBI

Terug naar het nieuwsoverzicht