Utrecht

Lotgenoten groep nabestaanden na zelfdoding

Aankondiging:

In het najaar organiseert Humanitas Utrecht weer een lotgenotengroep voor Nabestaanden na Zelfdoding.

 Tijdens tien bijeenkomsten zullen we onderwerpen bespreken die rond rouw na zelfdoding spelen.

Met elkaar in gesprek gaan en het uitwisselen van ervaringen kan steunend zijn en helpen bij het rouwproces. Het is een opluchting om te ervaren dat je niet de enige bent die bijvoorbeeld worstelt met vragen als: Waarom heb ik het niet gezien? Had ik meer kunnen doen? Waarom heeft hij dit gedaan? Waarom heeft zij niets gezegd?

 Begeleiding:

De groep wordt begeleid door Annemiek Baudoin en Sylvia van Dort. Annemiek heeft de post HBO-opleiding Rouwbegeleidingskunde gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij geruime tijd actief als vrijwilliger bij Humanitas en begeleidt mensen in rouw.  Sylvia is ervaringsdeskundige en werkt ruim zeven jaar als co√∂rdinator en rouwbegeleider bij Humanitas. 

 Voorafgaand aan de start van de groep, word je uitgenodigd voor een nader kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij meer vertellen over de organisatie en verloop van de avonden. Ook kunnen we met elkaar bespreken of deelname op dit moment voor je past. 

 

Praktische informatie:

De bijeenkomsten worden gehouden op de volgende maandagavonden: 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november, 4, 11 en 18 december 2017, 8 en 15 januari 2018. van 19.30 - 22.00: 19.30 - 22.00. Zowel de kennismakingsgesprekken als de groepsbijeenkomsten vinden plaats op de Christiaan Krammlaan 2. Het kantoor is goed bereikbaar met openbaar vervoer. De bushalte is op de Mr. Tripkade en het station Overvecht bevindt zich op loopafstand.

Parkeren kan gratis op het terrein voor het kantoor. 

 

De groep gaat van start bij minimaal vijf aanmeldingen. Er kunnen maximaal zeven mensen deelnemen.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 50 euro.

Interesse in deelname in de groep en/of behoefte aan meer informatie? Je kan contact opnemen met Sylvia van Dort: 06 39202030 of stuur een mailtje naar sbr.utrecht @humanitas.nl met daarin je naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met je op.

 

Met vriendelijke groet,

Sylvia van Dort

 

Co√∂rdinator Steun bij Rouw

Humanitas, Afdeling Utrecht

06 351 30 448

sbr.utrecht@humanitas.nl

 

Vereniging Humanitas

Afdeling Utrecht

Christiaan Krammlaan 2

3571 AX Utrecht

030 252 40 30 

www.humanitasutrecht.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht