Nieuw: Zwaaihandjes

We hebben in de Rivieren en Dichterswijk iets leuks en gezelligs; de Zwaaisteen! De Zwaaisteen is een vrolijke stoeptegel met een hand erop. Het nodigt voorbijgangers uit om naar je te zwaaien. Voor jou superleuk omdat je zelf niets hoeft te doen en het een glimlach oplevert voor jou en de voorbijganger.

Humanitas stimuleert contact tussen mensen die elkaar normaal niet zo snel zouden ontmoeten. Dit doet Humanitas door middel van maatjesprojecten. Humanitas wil Rivieren en Dichterswijk een stukje gezelliger maken en zorgen voor mens-tot-mens contact. Nu wil Humanitas dit doen door de Zwaaisteen. We hopen dat door de Zwaaisteen ontmoetingen op een laagdrempelige manier gestimuleerd worden.

De Zwaaisteen is er voor iedereen die het leuk vindt om contact te maken met voorbijgangers! Dat kunnen je buren zijn, maar natuurlijk ook een toevallige voorbijganger.
Ben je veel thuis vanwege kinderen en vind je het gezellig als er af en toe eens iemand zwaait? Woon je net in de wijk, misschien helpt dit je om je sneller thuis te voelen. Zit je thuis vanwege ziekte of zit je vaak op je bank voor het raam? Dan is de Zwaaisteen misschien wel wat voor jou.

De Zwaaisteen is een proefproject van 2 maanden. Positieve ervaringen maken zeker dat we verder gaan zoeken naar een blijvende vorm. Dit project wordt geïnitieerd door Corianne, stagiaire bij Humanitas en wijkbewoonster. Zij vindt het belangrijk dat iedereen zich gezien voelt en een glimlach krijgt op zijn/haar gezicht.

Wilt u graag een Zwaaisteen? Dan kunt u bellen of mailen naar onderstaande gegevens. Corianne komt dan bij u langs om een kopje koffie te drinken en om te kijken welke kleur Zwaaisteen u bijvoorbeeld wilt.

Voor meer informatie of vragen:
Corianne Kooiman (wijkbewoner en stagiair bij Humanitas)  
E-mail: corianne.humanitas@gmail.com

Terug naar het nieuwsoverzicht