Utrecht

Ontmoetingsdag voor Nabestaanden Na Zelfdoding

18 mei 2019: Een dag over achterblijven en verdergaan na de zelfdoding van een dierbare.

Ben je een dierbare verloren door zelfdoding? Vind kracht, begrip, troost in het samenzijn met anderen die dat overkwam. Geef kracht aan anderen door je aanwezigheid.

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert Humanitas Utrecht een ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding. Voor iedereen die korter of langer geleden een dierbare heeft verloren door zelfdoding.

Een dag… Over achterblijven met vragen en verdergaan zonder antwoorden. Over achterblijven in moedeloosheid en verdergaan met moed. Over achterblijven. Over verdergaan.

Je bent van harte welkom.

Programma

10.00 - 10.30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.30 - 11.00 uur Opening
11.00 - 12.30 uur Ronde 1 bijeenkomsten
12.30 - 13.30 uur Lunch
13.30 - 15.00 uur Ronde 2 bijeenkomsten
15.00 - 15.30 uur Thee/koffie
15.30 - 16.00 uur Afronding
16.00 - 17.00 uur Afsluiting met borrel

Locatie

Deze dag wordt gehouden in JOINN! Houten B.V. te Houten. Adres: Onderdoor 5, 3995 DW Houten (https://joinn.nl/)
De locatie beschikt over een lift en is zowel met OV als met de auto gemakkelijk bereikbaar. Het ligt naast station Houten. Parkeren kan in beide parkeergarages van Het Rond Houten welke zich op enkele minuten loopafstand bevinden. Parkeren is gratis: je ontvangt een parkeerkaart. 

Bijeenkomsten

Op deze dag kan je naast het gezamenlijke deel, in kleine groepen deelnemen aan twee van de vier onderstaande bijeenkomsten. Hieronder vind je een korte beschrijving van de bijeenkomsten waaruit je kunt kiezen. We willen je vragen om op het aanmeldformulier aan te geven naar welke bijeenkomst je eerste, tweede en derde voorkeur uitgaat. We doen ons best om deze voorkeuren zo goed mogelijk te honoreren. Vanwege de beschikbare plaatsen kan het zijn dat je bij één bijeenkomst geplaatst wordt die niet je voorkeur had.

Bijeenkomst 1: Lopen - Aveline Dijkman - Stilstaan en verdergaan

De mensen om je heen zijn al weer verder gegaan met hun leven. Jij bleef achter. En blijft nu nog steeds achter. Dat voelt alleen. Jij bent nog lang niet klaar met het grote verlies. En zul je dat ooit zijn? En wil je dat ooit zijn? Hoe wil jij verdergaan nu je de ander verloren bent? Lees verder.

Bijeenkomst 2: Schrijven - Mariken Ploos van Amstel - Troost

Verder leven na de zelfdoding van je dierbare is moeten leven met een onwerkelijke werkelijkheid. Onbeantwoorde vragen, een kluwen aan gevoelens en gedachten, de intense wens dat het allemaal niet waar is en dat het nog om te keren is. Iedereen heeft zijn eigen emoties en zaken waar hij of zij mee bezig is of mee vecht. Hoe omarm je jezelf? Lees verder.

Bijeenkomst 3: RituelenCarlien van Geffen - Ontrafelen en verbinden

Iemand verliezen door zelfdoding laat je achter met eindeloos veel onbeantwoorde vragen en strijdige emoties. Je kunt erdoor verstrikt raken en niet meer weten waar te beginnen met ontrafelen. Rituelen helpen om uit te drukken wat er in je leeft. Om te ontwarren en opnieuw jouw positie te bepalen ten opzichte van de dierbare die er niet meer is. Lees verder.

Bijeenkomst 4: Leren - Annemiek Baudoin - Rouwen toen en nu. Hoe rouw jij?

Veel mensen zijn bekend met de vijf rouwfasen van Kübler-Ross. Maar ieder mens rouwt op zijn eigen manier. Er zijn geen regels en er is geen goede of foute manier. In de loop van de tijd zijn er verschillende, meer bruikbare, ‘rouwmodellen’ ontwikkeld. In deze sessie maak je hiermee kennis. Lees verder.

Aanmelden

Voor deze geheel verzorgde ontmoetingsdag, inclusief koffie, thee, lunch en drankje na afloop, vragen wij een bijdrage van 35 euro.

Je kunt het bedrag overmaken naar NL70 RABO 0344 7592 02 t.n.v. Humanitas NW o.v.v. 18 mei 2019 Utrecht. 

In verband met de organisatie van de dag vragen wij je om je uiterlijk 7 mei mei 2019 aan te melden.

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen!

Klik hier om je aan te melden.

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op met de organisatoren:
Sylvia van Dort  - 06 39 20 20 30    18mei2019.nnz@gmail.com 
Karin Brugman  - 06 19 19 50 08    18mei2019.nnz@gmail.com 

  

     Sylvia van Dort                  Karin Brugman

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door JOINN! te Houten.