Over ons

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.
Utrechters kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen.

Afdeling Utrecht ondersteunt jaarlijks 400 deelnemers door middel van circa 350 goed geschoolde coördinerende, bestuurlijke en uitvoerende vrijwilligers. Onze afdeling bestaat uit 20 vrijwillig coördinatoren, 5 bestuursleden en 3 studenten van de Hogeschool Utrecht. Onze vrijwilligers worden ondersteund door de afdelingsmanager, vier thema coördinatoren en een bureaucoördinator.

Humanitas werkt graag samen: met maatschappelijke organisaties, bewonersinitiatieven en met bedrijven. Bedrijven kunnen bedrijfspartner worden van Humanitas Utrecht. Ook staan we open voor bedrijfsvrijwilligerswerk. Wil jij als bedrijf of organisatie samenwerken met Humanitas? Neem dan contact met ons op. We gaan graag in gesprek.